Barselona se sprema za novu Muslijevu eksploziju, katalonski mediji ga uporedili sa Tomićem

Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2015, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona se sprema za novu Muslijevu eksploziju, katalonski mediji ga uporedili sa Tomićem

Zanimljivi grafički prikaz otkiva koja je trenutna razlika u igri dva najkorisnija igrača španske lige

Odlaskom iz Mega Leksa prošlog leta Dejan Musli zatvorio je jedno neslavno poglavlje u srpskoj klupskoj košarci, u kojem je njegov učinak uglavnom bio nedovoljno atraktivan kako bi se isticao u prvi plan. Tek na momente košarkaškoj javnosti otkrivao je zašto je jedno vreme važio za jednog od najtalentovanijih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << centara Evrope, ali nije uspeo da pronađe sebe u potpunosti - ni u Partizanovom sistemu, ni u rotaciji Mega Leksa. Iako je, doduše, jedno vreme zaista blistao u redovima tima Dejana Milojevića.

Njegov angažman u Manresi mnoge je začudio, ali Musliju Iberijsko poluostvrvo očigledno jako prija. Špansko sunce kao da je u potpunosti vratilo nekadašnjeg igrača Laboral Kuće i Fuenlabrade na pravi put, a izvanredne partije koje pruža od starta sezone donele su mu i titulu najkorisnijeg igrača najjače lige Evrope za mesec oktobar.

Kada Musli ode u Španiju, dešava se neverovatna promena!

Dejan Musli je MVP španskog prvenstva za oktobar!

U nedelju uveče (19.00) Manresu čeka katalonski derbi sa Barselonom u svojoj kući, a koliko god na prvo čitanje zvučalo čudno - timu Ćavija Paskvala nije svejedno. Pogotovo jer ih u Paviljonu Nou Kongost čeka drugi najkorisniji igrač lige i jedan od najboljih centara u Španiji. A katalonski dnevni list Sport je u danu utakmice pripremio opširnu grafiku u kojoj je napravio uporednu analizu sa Barseloninim Antom Tomićem - godinama unazad jednim od najboljih evropskih igrača na svojoj poziciji i trenutno najkorisnijim košarkašem Endesa lige.

Inače, Musli i Tomić jedina su dva igrača u prvenstvu čiji prosečni indeks korisnosti prelazi vrednost od 20 poena - hrvatski reprezentativac ima 24, a srpski internacionalac 21,3. Interesantno, Sport ističe koliki značaj Musli ima u igri Manrese - u porazima prosečni indeks korisnosti je 13,6, a u pobedama je gotovo duplo viši - 26!

Ali, ono što treba naglasiti pred duel dva kluba jeste - Musli je prethodne nedelje više pauzirao nego što je trenirao, pošto ima određenih problema sa skočnim zglobom.

Verujemo da će ovakva poređenja i visoko mišljenje španske štampe sigurno dodatno motivisati Muslija da pruži još bolju partiju.

Kompletnu grafiku možete pogledati OVDE.

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.