Izvor: MozzartSport.com, 12.Jan.2021, 22:03

Atomski start Budućnosti sa 108 datih poena, Anđušić brojao do 17 u Podgorici

Plavi lako izašli na kraj sa Burgom - 28 razlike

Ako se po jutru dan poznaje, može Budućnost da očekuje mnogo od učešća u ovoj sezoni Evrokupa.

Plavi su na startu TOP 16 faze dočekali Burg i atomskom košarkom se iskupili navijačima za poraz u Splitu. Diktirali su igru od prvog do poslednjeg minuta i meč priveli kraju stotkom. Bilo je 108:80.

Budućnost je čak dobila svaku četvrtinu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ponaosob što dodatno pokazuje moć ekipe Petra Mijovića. Ni razlika nije zanemarljiva u ovoj fazi jer će se gledati svaki poen zbog mogućih krugova.

O tome kako je odigrala Budućnost govori i podatak da je tim iz Podgorice potpuno izdominirao protiv Burga koji je ove sezone recimo dva puta dobio Partizan i time pokazao ozbiljnost i nagradu za najveće iznenađenje sezone Evrokupa.

Najefikasniji u pobedi Budućnosti bili su Nikola Ivanović sa 17 poena, a pratili su ga Vili Rid sa 16, Amadeo Dela Vale sa 15, Melvin Eždim je ubacio 14, a Suad Šehović 11. Sve to samo pokazuje koliko je Budućnost igrala raznovrsno i koliko je različitih raspoloženih igrača imala.

Nikako se ne sme izostaviti Džastin Kobs iz cele priče jer je pored osam poena imao čak 10 asistencija, a Ivanović je pored 17 poena imao i sedam asistencija.

Standardno najbolji u ekipi Burga bio je Danilo Anđušić sa 17 datih poena, dva skoka i četiri asistencije. Nije najbolje otvorio meč, ali je posle prvobitnih promašaja proradio i održao Burg na koliko-toliko pristojnoj razlici. Da nije bilo njega...

EVROKUP - TOP 16 FAZA

Utorak

Lokomotiva Krasnodar - Metropolitan 79:83

/Kuzminskas 21 - Mišino 19/

Budućnost – Burg 108:80

/Ivanović 17 – Anđušić 17/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budućnost startovala sa +28 u Top 16 fazi Evrokupa

Izvor: B92, 12.Jan.2021

U prvoj utakmici grupe G Top 16 faze Evrokupa Budućnost je u Podgorici savladala ekipu Burga rezultatom 108:80...Domaćin je u "Morači" stekao devet poena razlike već posle prvog kvartala, a na poluvreme je otišao sa +14...Tada je i rešeno pitanje pobednika, pošto je u nastavku razlika samo rasla...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.