Aleksandar Đorđević novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Izvor: JavneVesti.com, 24.Dec.2013, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Đorđević novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Legendarni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević od sutra će i zvanično postati selektor nacionalnog tima, potvrđeno je danas iz Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Promocija i prva Đorđevićeva konferencija za medije na novoj funkciji održaće se sutra od 12 sati u Kući košarke.
Đorđević se sa potpredsjednikom saveza Dejanom Bodirogom i predsjednikom Draganom Đilasom dogovorio još prije otprilike mjesec dana, a sada su očigledno utanačeni i svi ostali detalji ugovora. 
Đorđević je kao igrač sa nacionalnim timom osvojio gotovo sve, sa Jugoslavijom je po jednom bio svjetski prvak i olimpijski viceprvak, a tri puta se peo i na krov Evrope. Tokom igračke karijere, branio je boje Partizana, Olimpije iz Milana, Fortutuda iz Bolonje, Portlanda, Barselone, Reala, Skavolinija i Armani Džinsa. 

Trenersku karijeru započeo je upravo na klupi Armani Džinsa 2006. godine, koji je vodio samo godinu dana, da bi potom bio još trener Benetona, u sezoni 2011/12. Od leta prošlog ljeta je bez angažmana.
Đorđević će nasljediti Dušana Ivkovića, koji je posao selektora obavljao od 2008. godine, a povukao se nakon evropskog prvenstva u Sloveniji na kojem je Srbija zauzela sedmo mjesto.

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JavneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.