ABA - Zvezdin prvenac u 2016. godini

Izvor: Sportske.net, 11.Jan.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Zvezdin prvenac u 2016. godini

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su prvu pobedu u 2016. godini pošto su kao gosti savladali Union Olimpiju i to uz mnogo poteškoća.

Pretposlednja utakmica 19. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u dvorani "Stožice" u Ljubljani gde je ekipa Union Olimpije ugostila aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu Telekom.

Branilac trofeja i večeras je stavio dobijenu utakmicu na kocku ali je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << razliku od duela sa Anadolu Efesom i Cedevitom uspeo da savlada Olimpiju i ostvari prvu pobedu u 2016. godini.

Crveno-beli su posle mnogo poteškoća, pogotovu u završnici meča, slavili rezultatom 77:69 (16:23, 24:13, 24:15, 13:18) i tako stigli do veoma važne pobede za samopouzdanje ekipe.

Nakon lošeg otvaranja utakmice i zaostatka od sedam poena posle deset minuta igre, crveno-beli su dodali gas u drugoj četvrtini pa su do odlaska na poluvreme uspeli da uhvate priključak.

Tokom treće deonice gosti su nastavili u dobrom ritmu i činilo se da se nalaze na pravom putu ka novom trijumfu u ABA ligi.

Posle pet minuta igre u četvrtoj četvrtini Crvena zvezda Telekom je imala +16 (71:55) ali je onda usledila serija Olimpije 12:0 kojom su se domaći u potpunosti vratili u meč.

Ko zna šta bi bilo do kraja da pri rezultatu 71:67 Terens Kinsi nije iznudio prekršaj u napadu posle čega je Kvinsi Miler pogodio trojku i stavio tačku na trijumf Crvene zvezde Telekom.

Najefikasniji igrač Crvene zvezde Telekom bio je Kvinsi Miler sa 25 poena i 9 skokova, dok je Maik Cirbes dodao 15 poena i 7 skokova.

Na drugoj strani je dominirao Sava Lešić sa 16 poena i 4 skoka, a pratio ga je Zagorac sa 11 poena.

Nakon večerašnje pobede Crvena zvezda Telekom ostaje na trećem mestu na tabeli sa skorom 14-5, dok Union Olimpija ulazi u problem je ostaje u grupi od četiri tima koji borave u donjem domu sa 7 pobeda i 12 poraza.


Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.