Medalja je tvoja – španske košarkaške zvezde u borbi protiv koronavirusa

Izvor: RTS, 10.Apr.2020, 14:51

"Medalja je tvoja" – španske košarkaške zvezde u borbi protiv koronavirusa

Brojne španske košarkaške zvezde organizovale su onlajn aukciju pod nazivom "Medalja je tvoja", a sav prihod ići će španskom Crvenom krstu kao pomoć u borbi protiv koronavirusa.
Havijer Beiran i Marta Ćargaj pokrenuli su akciju u kojoj će španske košarkaške zvezde, sadašnje i nekadašnje, donirati poneki suvenir iz bogatih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << karijera na onlajn aukciju, a sve u cilju borbe protiv koronavirusa.

Onlajn aukcija pod nazivom "Medalja je tvoja" biće organizovana od 6. do 17. aprila, a na njoj će moći da se kupe medalje, dresovi, patike i lopte, koje su u vlasnišvu osvajača medalja sa najvećih košarkaških turnira.
Beiran će donirati zlatnu medalju osvojenu u Kini prošle godine, Marta zlato sa Evropskog prvenstva održanog iste godine u Srbiji.
U akciju su se i uključili i Serhio Ljulj, koji će pokloniti dres koji je nosio u finalu Mundobasketa u Kini, Viktor Klaver loptu iz finala Evrobasketa 2009. u Poljskoj, koju su potpisali svi igrači, dok će Ćavi Rabaseda donirati patike koje je nosio u Kini na Svetskom prvenstvu.
Alba Torens na aukciju stavlja zlatnu medalju osvojenu u Pragu 2017. godine, na turniru na kojem je izabrana za najkorisniju igračicu, dok će Karlos Himenez donirati dres koji je nosio u finalu Evrobasketa 2003. godine.
Aukcija se organizuje u okviru akcije "Naša najveća pobeda" koju su pokrenuli Pau Gasol i Rafael Nadal, a cilj je da se skupi 11 miliona evra pomoći za najugroženije od posledica koronavirusa.
Novac sakupljen na aukciji biće uplaćen na račun španskog Crvenog krsta.
U Španiji je koronavirusom zaraženo više od 150.000 ljudi, dok je više od 15.000 uzgubilo život.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.