Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021, 05:45

Luka tukao iz svih oružja po Pelikansima, Bobiju pet minuta košarke (VIDEO)

Sjajni slovenački košarkaš postigao 33 poena, od čega 17 u drugoj četvrtini - 125:107

Dalas Maveriksi su na fantastičan način otpočeli završne borbe za plasman u plej-of. Predvođeni raspucanim Lukom Dončićem, izabranici Rika Karjajla stigli su 41. pobede u ovoj sezoni, pa imaju sve u svojim rukama pred predstojeća dva meča u sezoni - 125:107.

Dončić je upisao 33 poena i imao po osam skokova i asistencija. Luka je užasno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ušao u meč, bio je potpuno van ritma u prvoj deonici, gađao je 2/7 iz igre, a onda je usledila magija u drugoj četvrtini. U tom kvartalu je ubacio 17 poena, od čega pet trojki i to bez greške - 6/6 iz igre, 5/5 za tri. Mevsi su za poluvreme ubacili 77 poena i bilo je jasno da će Pelikansi pretrpeti ubedljiv poraz.

Srpski centar Boban Marjanović dobio je šansu u poslednjih pet minuta igre i to iskoristio da postigne dva poena i ostvari dva skoka. Bobi je ponovio učinak od meča sa Memfisom, ali nije bio blizu učinka iz okršaja sa Klivlendom (sedam poena), pa u ovoj sezoni prosečno ubacuje 4,9 poena na 8,5 minuta na terenu po meču.

Dalas je imao trojicu prvih strelaca utakmice, što i nije nekakvo iznenađenje s obzirom na to kako se kretala situacija na terenu. Tim Hardavej je meč okončao sa 27 postignutih poena, dok je Kristaps Porzingis ubacio 19. Najefikasniji kod Nju Orleansa bio je Erik Bledso sa 15 poena.

Na kraju treće četvrtine delovalo je da su gosti nadomak katastrofe, pošto su Mevsi bili na maksimalnih +31 (111:80), ali su u poslednjoj deonici ipak spustili nogu sa gasa, što su Pelikansi iskoristili da ublaže poraz.

Klivlend je savladao Boston na svom terenu sa 102:94. Najefikasniji je bio Kevin Lav sa 30 poena, Džejson Tejtum je ubacio 29, a Kolin Sekston 28 poena. Bruklin je bio bolji od San Antonija (128:116), u meču u kojem su Demar Derozan i Lendri Šemet postigli po 21 poen.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.