Dani preventivne medicine dovode evropske i domaće stručnjake u Niš

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani preventivne medicine dovode evropske i domaće stručnjake u Niš

Pod sloganom "Zajednice u fokusu" od večeras se održavaju 53. Dani peventivne medicine na Medicinskom fakultetu, a organizatori najavljuju prisustvo stručnjaka iz Srbije, sa Balkana, ali i iz Italije, Holandije, Britanije, Slovenije.

Na kongresu će, kako najavljuju, biti jedno plenarno predavanje predavača profesora Luke Rosija iz Italije, 30 predavanja po pozivu sa predavačima iz inostranstva i Srbije, 24 usmena predavanja stručnjaka iz zemlje i instranstva, 110 poster prezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stručnjaka iz zemlje i inostranstva - ukupno 165 naučnih i stručnih radova u oblasti preventivne medicine i javnog zdravlja.

Istovremeno prijavljeno je i preko 90 pasivnih učesnika te ukupni broj premašuje 250 učesnika i posetilaca kongresa - navode organizatori.

Ovogodišnjom temom, ističu, podsećaju na značaj javnog zdravlja za razvoj i napredak zajednice.

Istovremeno ukazujemo na postojanje različitih segmenata društva koji svi zajedno čineći mrežu javnog zdravlja, doprinose očuvanju, unapređenju zdravlja i povećanju kvaliteta života građana - dodaju.

Dodaju da ova naučna i stručna manifestacija više od pola veka okuplja eminentne naučnike i stručnjake iz oblasti preventivne medicine i javnog zdravlja, kako iz zemlje tako i iz regiona i čitave Evrope.

Brojnost učesnika kongresa, njegova tematska jedinstvenost i visoki naučni i stručni renome svrstavaju Dane preventivne medicine u vodeće kongrese ove vrste i predstavljaju svojevrsni brend Grada Niša i Republike Srbije - navode organizatori.

Svečano otvaranje ovogodišnjeg kongresa zakazano je za 19 sati, a aktivnosti će se odigravati kroz rad 10 sesija - Promocija zdravlja u zajednici i porodici, Javno zdravlje danas, Informatika u zdravstvenom sistemu, a 4. sesija i okrugli sto biće na temu Zajednice u fokusu. Planirane su i sesije Mikrobiologija danas, Aktuelne parazitoze i gljivične infekcije, Ishrana i zdravlje, Životna sredina i zdravlje, Teorijski i praktični problemi zaraznih bolesti i Teorijski i praktični problemi nezaraznih bolesti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Domaći i svetski stručnjaci na "Danima preventivne medicine" u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Sep.2019

Međunarodni kongres 53. Dani preventivne medicine ove godine se odvijaju pod sloganom i sa zajedničkom temom ''Zajednice u fokusu''. Ovom temom podsećamo na značaj javnog zdravlja za razvoj i napredak zajednice i istovremeno ukazujemo na postojanje različitih segmenata društva koji svi zajedno...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.