IV: Post se nastavlja, Jelena nije osvojila novu titulu u Kaliforniji

Izvor: Sportal.rs, 22.Mar.2015, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IV: "Post" se nastavlja, Jelena nije osvojila novu titulu u Kaliforniji

Jelena Janković nije uspela ponovo da osvoji titulu na turniru Premijer serije u Indijan Velsu. Srpska teniserka je na istom mestu pre pet godina podigla pobednički pehar, ali je u pohodu na novu titulu u pustinji Kalifornije zaustavila Simona Halep. Rumunka je posle dva sata i 37 minuta slavila sa 2:1 (2:6, 7:5, 6:4). Halepovoj je ovo 11. titula u karijeri, dok je Janković produžila "post". Poslednji pehar osvojila je 2013. godine u Bogoti. I dalje je na 13 osvojenih trofeja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << u karijeri.

Meč je obeležio veliki broj brejkova, ali je procenat uspešnosti Rumunke bio "za dlaku" bolji. Halep je imala učinak 8/14 (57%), a Janković 9/16 (56%), a treba reći da je naša igračica napravila čak devet dvostrukih servis grešaka. Rumunka je imala tri.

U prvom setu, odmah na početku usledila je "razmena" brejkova, da bi u petom gemu Jankovićeva "prelomila" uvodnu deonicu. Povela je sa 3:2, a zatim napravila seriju do 6:2. U drugom setu, Jankovićeva je napravila prvi brejk (2:1), ali je ubrzo rezultat izjednačen. Od 3:3 do 5:5, Janković i Halep su naizmenično osvajale gemove na servis protivnice. Ipak, posle 5:5 Rumunka je "vezala" dva gema, za izjednačenje u setovima. U odlučujućem gemu, Halep je iskoristila drugu brejk i set loptu.

O pobednici se odlučivalo u trećem setu, a prva je do brejka došla Srpkinja i povela sa 2:1. U četvrtom gemu, Janković je servirala, ali je Halep imala prednost. Tada je i zbog greške sudije, Jelena ušla u kraću raspravu. Ubrzo je Halep napravila novi brejk, za 2:2. Odmah zatim, naša igračica se revanširala, za novu prednost, od 3:2. Halepova je zatim napravila seriju od tri gema (dva brejka) i u devetom gemu dobila priliku da servira za meč. Ipak, svoj servis nije iskoristila. Uzvratila je Jelena i smanjila vođstvo Rumunke na 5:4. Na svoj servis, u desetom gemu, Jankovićeva nije osvojila nijedan poen. Na taj način samo je potvrđena nova titula Halepove.

U međusobnim duelima, sada je 4:1 za Rumunku kojoj je ovo treća titula u sezoni. Već se radovala na turnirima u Šenženu i Dubaiju.

(Foto: Beta/AP Photo/Mark J. Terrill)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.