Fed Kup: Poraz Bojane, Ana donela izjednačenje protiv Slovačke

Izvor: Blic, 16.Apr.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed Kup: Poraz Bojane, Ana donela izjednačenje protiv Slovačke

Nerešeno je posle prvog dana teniskog duela Slovačke i Srbije u borbi za plasman u Svetsku grupu Fed kupa. Dominika Cibulkova je najpre preokretom savladala Bojanu Jovanovski sa 4:6, 6:3, 6:1, a izjednačenje našoj reprezentaciji donela je Ana Ivanović koja je pobedila Danijelu Hantuhovu sa 6:2, 6:4 pa će o pobedniku odlučivati drugi dan nadmetanja u Bratislavi.

Nakon što je Bojana poklekla protiv svoje suparnice, pred Anom je bilo da izbori remi kako bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << daleko mirnije ušlo u mečeve koji se igraju u nedelju, kada se očekuje da nastupi i Jelena Janković.

Da li će najbolje rangirana srpska teniserka zaigrati samo u dublu, koji je poslednji na programu i mogao bi da dođe kasno ako se izgube dva meča u singlu, ili će selektor Vraneš da promeni prvobitnu odluku - ostaje da se vidi drugog dana vikenda.

Što se duela Ivanovićeve i Hanutove tiče, on je počeo servisom slovačke teniserke, koja nije uspela da to iskoristi na pravi način pa je njena rivalka brejkom otpočela svoj nastup. Ipak, odmah je na isti način uzvratila domaća igračica, koja je potom uspela da sačuva servis pa je rezultat posle tri gema bio 2:1 za Hantuhovu.

Nije se, međutim, dugo čekalo na novi preokret: Ana je osvojila dva gema u nizu, povela sa 3:2 a što je možda i važnije - nije naišla na veći otpor suparnice koja se "uspavala" posle svog vođstva. Naročito se to videlo u šestom gemu prvog seta, kada je Ivanovićeva bez ikakvih poteškoća osvojila četiri poena u nizu i tako dodatno uvećala svoju prednost, a zatim joj je bilo potrebno samo tri minuta igre da dođe do 5:2. Kako je Ivanovićeva servirala u narednom gemu, na krilima dobre igre i još boljeg rezultata - set je posle ukupno 33 minuta borbe rešila u svoju korist.

Drugi set počeo je uz nekoliko dobrih poena 32. igračice sveta, a onda je mini-serijom Ana uspela da napravi preokret i brejkom nastavi svoj put ka pobedi. No, baš kao i u prvoj deonici, na uvodni brejk uzvraćeno je istom merom već u narednom gemu, a potom je uz nekoliko maestralnih poteza Hantuhova došla do 2:1. Ipak, istovetno kao na startu ovog meča - Ana je preuzela inicijativu i po identičnom scenariju preokrenula rezultat u svoju korist, te povela sa 4:2.

Bilo je tada jasno da će samo čudo spasiti Hantuhovu, koja je pokušavala da uz solidnu podršku sa tribina učini nešto više, no u svojim namerama nije uspela. Ivanovićeva je prilično mirno privela meč kraju u svoju korist, iako je u pojedinim trencuima atraktivnim poenima briljirala i njena suparnica. Ne i dovoljno da bi napravila preokret.

Bojana je na početku najavila da bi mogla da zada mnogo problema domaćoj reprezentaciji u Bratislavi jer je posle 0:2 preokretom došla do prvog seta. Pet gemova u nizu bili su idealan put ka uspehu, ali je sve počelo da se menja sredinom druge deonice.

Posle 3:3, Cibulkova je zaigrala daleko sigurnije i ne samo privela drugi set kraju u svoju korist, već bila maestralna i u trećem. Od deset gemova posle pomenutog izjednačenja Bojana je osvojila samo jedan, a i za taj treći gem trećeg seta morala je prilično da se pomuči jer je potrajao više od deset minuta.

Na kraju je Slovakinja osvojila prvi poen za svoju nacionalnu selekciju, pa je na Ani Ivanović da donese izjednačenje uoči tri duela koja su na programu u nedelju.

Prema preliminarnom planu, u nedelju od 12 časova trebalo bi da igraju Ivanović - Cibulkova pa Jovanovski - Hanuthova, mada ne bi bilo čudno da se selektor Vraneš odluči da šansu ukaže Jeleni Janković.

Nakon toga igraće se meč u dublu, gde je planirano da Jelena Janković i Ana Krunić nastupe protuiv Danijele Hantuhove i Magdalene Ribarikove.

Povezane vesti: Hantuhova: Biće teško protiv Srbije; Cibulkova: Spremna sam Vraneš pozvao i Jankovićevu i Ivanovićevu za Slovačku Bojana Jovanovski: Povratak u vrh s Anom i Jelenom Jovanovski: Mesto nam je u Svetskoj grupi ; Krunić: Presudili Bojana i publika Jovanovski: Imala sam malo sreće, nismo bez šansi
Pogledaj vesti o: Izbori,   Ana Ivanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.