(VIDEO) SRUŠILA ŠAMPIONKU: Jelena Janković pobedila Kvitovu i plasirala se u osminu finala

Izvor: Kurir, 04.Jul.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SRUŠILA ŠAMPIONKU: Jelena Janković pobedila Kvitovu i plasirala se u osminu finala

Srpkinja trijumfovala rezultatom 3:6, 7:5, 6:4 i napravila iznenađenje u trećem kolu Vimbldona

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je aktuelnu šampionku i drugog nosioca Čehinju Petru Kvitovu u trećem kolu Vimbldona i plasirala se u osminu finala.

Srpska teniserka je napravila preokret protiv dvostruke osvajačice londonskog gren slema i peti put u karijeri domogla se četvrtog kola, što joj je najbolji rezultat na Vimbldonu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Kvitova je bolje počela meč, napravila jedan brejk, što joj je bilo dovoljno da dobije prvi set - 6:3. Kada je protivnici oduzela servis i u drugom, činilo se da će Čehinja nastaviti put ka odbrani trona. Međutim, Jelena nije tako mislila. Napravila je dva brejka i dobila drugi set 7:5. A onda u trećem bila je sigurna, čuvala svoj servis i iskoristila prvu meč loptu.

Meč je trajao dva sata.

Bio je to sedmi duel Srpkinje i Čehinje i treća pobeda Jelene Janković.

Kvitova je u prva dva meča na Vimbldonu izgubila ukupno tri gema, ali sada je naišla na raspoloženu Beograđanku, koja je i treći duel u "Ol Ingland klabu" odigrala u tri seta. Prethodno je eliminisala dve Ruskinje, Elenu Vesninu i Jevgeniju Rodin.

Jelena je 28. nosilac, a za plasman u četvrtfinale boriće se sa 13. "kosturašicom" Poljakinjom Agnješkom Radvanskom. Njih dve srele su se sedam puta, a Radvanska vodi 5:2 u pobedama.

Poljakinja je u trećem kolu lako savladala Australijanku Kejsi Delakva 6:1, 6:4.

Son şampiyon Kvitova'yı yenen Jankovic'in galibiyet sevinci. #Wimbledon pic.twitter.com/tGKK2nqmCP

Jelena Jankovic is officially back #Glitter pic.twitter.com/JNEtlJidPi

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.