(VIDEO) SRUŠILA ŠAMPIONKU: Jelena Janković pobedila Kvitovu i plasirala se u osminu finala
Foto: Reuters

Bravo, Džej Džej

(VIDEO) SRUŠILA ŠAMPIONKU: Jelena Janković pobedila Kvitovu i plasirala se u osminu finala

Tenis -
Srpkinja trijumfovala rezultatom 3:6, 7:5, 6:4 i napravila iznenađenje u trećem kolu Vimbldona
1 / 3 Foto: Reuters

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je aktuelnu šampionku i drugog nosioca Čehinju Petru Kvitovu u trećem kolu Vimbldona i plasirala se u osminu finala.

Srpska teniserka je napravila preokret protiv dvostruke osvajačice londonskog gren slema i peti put u karijeri domogla se četvrtog kola, što joj je najbolji rezultat na Vimbldonu.

Kvitova je bolje počela meč, napravila jedan brejk, što joj je bilo dovoljno da dobije prvi set - 6:3. Kada je protivnici oduzela servis i u drugom, činilo se da će Čehinja nastaviti put ka odbrani trona. Međutim, Jelena nije tako mislila. Napravila je dva brejka i dobila drugi set 7:5. A onda u trećem bila je sigurna, čuvala svoj servis i iskoristila prvu meč loptu.

"Ne znam šta da kažem, previše sam uzbuđena. Imala sam nekoliko loših sezona na travi, ali sjajan je osećaj pobediti, naročito pred ovom publikom i na centralnom terenu. Protivnica je bila u odličnoj formi, posebno dobro igra na ovoj podlozi i to mi daje mnogo samopouzdanja za nastavak turnira", rekla je Jankovićeva.

Ona je imala set i brejk zaostatka...

"Pokušala sam da ostanem pozitivna, da se borim i ostanem u meču. Posle izjednačenja sam shvatila da mogu da se nosim sa njom. Uživala sam u igri i uspela da pobedim dvostruku šampionku Vimbldona", dodala je Jankovićeva.

Meč je trajao dva sata.

Bio je to sedmi duel Srpkinje i Čehinje i treća pobeda Jelene Janković.

Kvitova je u prva dva meča na Vimbldonu izgubila ukupno tri gema, ali sada je naišla na raspoloženu Beograđanku, koja je i treći duel u "Ol Ingland klabu" odigrala u tri seta. Prethodno je eliminisala dve Ruskinje, Elenu Vesninu i Jevgeniju Rodin.

Jelena je 28. nosilac, a za plasman u četvrtfinale boriće se sa 13. "kosturašicom" Poljakinjom Agnješkom Radvanskom. Njih dve srele su se sedam puta, a Radvanska vodi 5:2 u pobedama.

Poljakinja je u trećem kolu lako savladala Australijanku Kejsi Delakva 6:1, 6:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track