Kina će sprovesti vojne vežbe u blizini spornih ostrva Djaojujdao

Izvor: Vostok.rs, 19.Okt.2012, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina će sprovesti vojne vežbe u blizini spornih ostrva Djaojujdao

19.10.2012. -

Kina će održati pomorske vojne vežbe u blizini spornih ostrva Djaojujdao, preneli su državni mediji. Cilj vežbe je razrađivanje mera za nepredviđene situacije, tokom operacija zaštite nacionalnog suvereniteta i morskih interesa zemlje. Spor oko vlasništva nad ostrvima je doveo do pogoršanja odnosa između Pekinga i Tokija. To se desilo nakon što japanska vlada otkupila od japanskih vlasnika tri od pet ostrva arhipelaga.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kineski manevri zaoštravaju napetost

Izvor: RTS, 19.Okt.2012

U Istočnom kineskom moru kineska mornarica izvela vojne vežbe. Manevrima dodatno zaoštrene napetosti između Kine i Japana oko spornog arhipelaga u tom moru...Kina je izvela mornaričke vojne vežbe u Istočnom kineskom moru, gde se nalaze ostrva oko kojih se Peking spori sa Tokijom, javili su kineski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.