Izvor: RTS, 06.Feb.2022, 19:42

Četiri uslova Prištine za organizovanje izbora 3. aprila

Glavni prištinski pregovarač sa Beogradom i zamenik premijera Besnik Bisljimi podneo je specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku predlog od četiri tačke kako bi na Kosovu i Metohiji moglo da se glasa na izborima 3. aprila.
Vlasti u Prištini omogućile bi da se na Kosovu i Metohiji 3. aprila održe izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje organizuju vlasti u Beogradu, pod uslovom da se održe pod okriljem beogradske kancelarije za vezu sa Prištinom.
To je jedan od uslova u predlogu koji je glavni prištinski pregovarač sa Beogradom i zamenik premijera Besnik Bisljimi podneo specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku, prenose svoja saznanja pojedini mediji u Prištini.
Prvi uslov je da će biti dozvoljeno održavanje izbora ako u svim dokumentima i na biračkim mestima bude korišćen naziv "Kancelarija za vezu Srbije na Kosovu".
"Vlada Kosova saglasna je da dodeli imunitet i diplomatske privilegije biračkim mestima i pojedincima uključenim u organizaciju izbora", navodi se u predlogu.
Misija OEBS-a bi organizovala održavanje izbora i prikupljanje glasova na biračkim mestima, drugi je uslov, dok bi treći bio da se srpskim političkim partijama i političarima ne dozvoli da vode kampanju na teritoriji KiM.
Četvrti uslov je "primena reciprociteta na građane Kosova koji žive u Srbiji na osnovu iste prakse".
Ovaj modalitet bi navodno bio prihvatljiv za Kurtijevu vladu, koja bi dozvolila održavanje srpskih izbora na Kosovu i Metohiji, podvlači portal Demokracia.com.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Četiri uslova Prištine za organizovanje izbora 3. aprila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2022

Glavni prištinski pregovarač sa Beogradom i zamenik premijera Besnik Bisljimi podneo je specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku predlog od četiri tačke kako bi na Kosovu i Metohiji moglo da se glasa na izborima 3. aprila...Vlasti u Prištini omogućile bi da se na Kosovu i Metohiji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.