Nova ucena iz Prištine: Srbija da promeni ime u Kancelarija za vezu Srbije na Kosovu

Izvor: B92, 06.Feb.2022, 19:23

Nova ucena iz Prištine: Srbija da promeni ime u "Kancelarija za vezu Srbije na Kosovu"

Zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog privremenih institucija u Prištini Besnik Bisljimi podneo je predlog od četiri tačke.

I to specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku, kako bi mogli da se održe izbori na Kosovu 3. parila, prenosi Demokracia.

U predlogu se navodi da će Srbiji biti dozvoljeno da održi izbore na Kosovu ako u svim dokumentima i na biračkim mestima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristi naziv "Kancelarija za vezu Srbije na Kosovu", a da je Vlada Kosova saglasna da dodeli imunitet i diplomatske privilegije biračkim mestima i pojedincima uključenim u organizaciju izbora.

Misija OEBS-a na Kosovu, bi po tom predlogu trebalo da organizuje održavanje izbora i prikupljanje glasova na biračkim mestima, dok srpskim političkim partijama i političarima neće biti dozvoljeno da vode kampanju na teritoriji Kosova.

Kako se navodi u predlogu, a prenosi Kosovo Onlajn, reciprocitet se primenjuje na građane Kosova koji žive u Srbiji na osnovu iste prakse, navodi se u predlogu.

Tokom prošloneđne posete Prištini i Beogradu, Lajčak i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar naglasili su da Srbima na Kosovu treba omogućiti da glasaju i da je neopohodno pronaći modalitete za to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Četiri uslova Prištine za organizovanje izbora 3. aprila

Izvor: RTS, 06.Feb.2022

Glavni prištinski pregovarač sa Beogradom i zamenik premijera Besnik Bisljimi podneo je specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku predlog od četiri tačke kako bi na Kosovu i Metohiji moglo da se glasa na izborima 3. aprila. . Vlasti u Prištini omogućile...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.