Читај ми!

Četiri uslova Prištine za organizovanje izbora 3. aprila

Glavni prištinski pregovarač sa Beogradom i zamenik premijera Besnik Bisljimi podneo je specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku predlog od četiri tačke kako bi na Kosovu i Metohiji moglo da se glasa na izborima 3. aprila.

Vlasti u Prištini omogućile bi da se na Kosovu i Metohiji 3. aprila održe izbori koje organizuju vlasti u Beogradu, pod uslovom da se održe pod okriljem beogradske kancelarije za vezu sa Prištinom.

To je jedan od uslova u predlogu koji je glavni prištinski pregovarač sa Beogradom i zamenik premijera Besnik Bisljimi podneo specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku, prenose svoja saznanja pojedini mediji u Prištini.

Prvi uslov je da će biti dozvoljeno održavanje izbora ako u svim dokumentima i na biračkim mestima bude korišćen naziv "Kancelarija za vezu Srbije na Kosovu".

"Vlada Kosova saglasna je da dodeli imunitet i diplomatske privilegije biračkim mestima i pojedincima uključenim u organizaciju izbora", navodi se u predlogu.

Misija OEBS-a bi organizovala održavanje izbora i prikupljanje glasova na biračkim mestima, drugi je uslov, dok bi treći bio da se srpskim političkim partijama i političarima ne dozvoli da vode kampanju na teritoriji KiM.

Četvrti uslov je "primena reciprociteta na građane Kosova koji žive u Srbiji na osnovu iste prakse".

Ovaj modalitet bi navodno bio prihvatljiv za Kurtijevu vladu, koja bi dozvolila održavanje srpskih izbora na Kosovu i Metohiji, podvlači portal Demokracia.com.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво