Počeo sastanak Dačića sa političkim liderima Albanaca

Izvor: Blic, 10.Okt.2013, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo sastanak Dačića sa političkim liderima Albanaca

Beograd - Sastanak premijera Srbije Ivice Dačića sa političkim liderima Albanaca sa juga Srbije na kome će biti reči o bezbednosti, pravosudju, obrazovanju, ekonomskom razvoju i uključivanju Albanaca u državne organe, počeo je danas u Vladi Srbije.

Sastanku pored premijera Dačića prisustvuju i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković, savetnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << premijera za bezbednost Ivica Tončev.

Sastanku prisustvuju predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, Galib Bećiri iz Albanskog nacionalnog saveta, Jonuz Musliu predsednik skupštine Bujanovca i narodni poslanik i lider Partije za demokratsko delovanje Riza Haljimi.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je novinarima uoči sastanka da su Albanci sa juga Srbije u januaru ove godine usvojili program mera o rešavanju krize u opštinama Bujanovac, Preševo i Medvodja i da su taj program dostavili vladi.

Kako je podsetio, vlada je u načelu prihvatila taj program i do sada su predstavnici Albanasa sa juga Srbije razgovarali o tome sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

- Sad nastavljamo te razgovore. To se odnosi na bezbednost, pravosuđe, obrazovanje, ekonomski razvoj i uključivanje Albanaca u državne organe Srbije - rekao je Arifi.

Na pitanje da li će na sastanku biti reči o reciprocitetu izbora, odnosno o istim pravima za Albance sa juga Srbije, kao i za Srbe na severu Kosova, Arifi je rekao da u navedenom dokumetu već stoji da ono što dobiju Srbi na severu Kosova isto treba da imaju i Albanci na jugu Srbije.

Na pitanje koliko dugo će, prema njegovim očekivanjima, trajati sastanak sa Dacićem, Arifi je rekao da to zavisi od premijera

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.