Dačić o zastavi Kosova: Nema protesta zbog posete Makrona

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2018, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o zastavi Kosova: Nema protesta zbog posete Makrona

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće uložiti protest Francuskoj zbog isticanja kosovske zastave na Bogorodičinoj crkvi u Parizu, a razlog je najavljena poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona našoj zemlji.

"Imajući u vidu predstojeću posetu Makrona, prvu posetu francuskog predsednika Srbiji posle 18 godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << moje je mišljenje da to treba ostaviti za razgovor", rekao je Dačić za Politiku.

Dačić je isticanje kosovske zastave u Notr Damu ocenio kao "generalno veliki skandal, zato što ne postoji vojna parada na kojoj učestvuju i poraženi".

"Mi to ne možemo da sprečimo, ali možemo da imamo bolje odnose sa Parizom i zato je predstojeća poseta Makrona izuzetno važna", rekao je Dačić.

Uprava pariske katedrale Notr Dam saopštila je da je odluka o stavljanju zastave Kosova unutar crkve u okviru obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, doneta na osnovu spiska zvaničnika pozvanih na komemoraciju u nedelju u Parizu, javila je agencija Frans pres.

Neimenovani portparol crkve objasnio je da je odlučeno da se stave zastave svih onih koji su pozvani na komemoraciju na osnovu spiska dobijenog od Jelisejske palate.

"Notr-Dam ne zauzima ničiji stav niti i bavi se diplomatijom", rekao je portparol.

Le drapeau du #Kosovo flotte pour la première fois dans Notre-Dame de Paris -- dans le cadre des commémorations du Centenaire de la fin de la Première Guerre mondiale. pic.twitter.com/F2Ug7bo2QA

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.