Indija: Policajci poginuli u pucnjavi na granici dve države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2021, 11:47

Indija: Policajci poginuli u pucnjavi na granici dve države

Nekoliko policajaca poginulo je u pucnjavi u incidentu na granici između indijskih država Asam i Mizoram.

Spor oko njihove zajedničke granice dugo traje, ponekad i uz upotrebu nasilja, ali ovo je prvi slučaj da su pripadnici policije te dve države pucali jedni na druge, piše BBC.

Asam deli granicu sa Mizoramom na 164 kilometara i obe države osporavaju liniju demakraciju.

Savezna vlada neuspešno pokušava da posreduje u primirju između država >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 1994. godine.

U ponedeljak je ministar unutrašnjih poslova Amit Šah razgovarao sa glavnim ministrima Asama i Mizorama, Himantom Bisvom Sarmom i Zoramtangom, i pozvao ih da obezbede mir duž sporne granice pronalaženjem "prijateljskog rešenja".

Asam i Mizoram nalaze se na severoistoku Indije. Pod kolonijalnom vlašću, Lušajska brda, kako je nekada bio poznat Mizoram, pripadala su Asamu. Taj region je tek 1972. godine dobio status oblasti pod federalnom upravom, a 1987. postali su država u sastavu indijske Unije.

Tenzije između ove dve federalne jedinice eskalirale su u oktobru 2020. godine kada su se stanovnici Asama i Mizorama sukobili dva puta nedeljno.

Stanovnici obe države blokirali su ključne autoputeve, zaustavljajući sav saobraćaj gotovo tri nedelje dok savezna vlada nije intervenisala da ublaži tenzije.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PUCALI JEDNI NA DRUGE, UBIJENO VIŠE POLICAJACA: Krvavi incident između dve države u Indiji, Asam i Mizoram!

Izvor: Kurir, 27.Jul.2021

Nekoliko policajaca poginulo je u pucnjavi u incidentu na granici između indijskih država Asam i Mizoram.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.