Dabl-dabl Srba u pobedi Kingsa, skromna izdanja Jokića i Gudurića (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dabl-dabl Srba u pobedi Kingsa, skromna izdanja Jokića i Gudurića (VIDEO)

Košarkaši Sakramento kingsa savladali su na svom parketu ekipu Boston seltiksa sa 100:99 u NBA ligi. Dabl-dabl učinke u pobedi Kingsa ostvarili su Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Fenomenalan meč odigran je u "Golden 1" centru u Sakramentu, a domaća ekipa slavila je u dramatičnoj završnici.

Kingsi su uspeli da savladaju ekipu sa najboljim učinkom u dosadašnjem toku NBA sezone, a do pobede su došli poenima Holmsa sa slobodnih bacanja u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << desetak sekundi. Markus Smart promašio je šut za pobedu Bostona.

Utakmicu sa plej-of intenzitetom odigrali su Sakramento i Boston, igralo se u serijama, a bolje u poslednjim momentima snašla se domaća ekipa.

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović imali su velike role u pobedi svog tima, ostvarivši po dabl-dabl učinak.

Bjelica je na parketu kao starter proveo nešto manje od 31 minuta, postigavši 12 poena, upisavši 14 skokova i četiri asistencije.



Nešto sporije je u meč ušao Bogdanović, koji se potpuno probudio kada je to bilo najbitnije, u poslednjoj četvrtini. Bogdan je na parketu proveo nekoliko sekundi preko 31. minuta, za koje je uspeo da upiše 12 poena i deset skokova.

Junak večeri bez dileme je bio Badi Hild iz redova Sakramenta. Hild je postigao 35 poena, a posebne glavobolje Bostonu je zadavao u odlučujućim momentima meča. Harison Barns dodao je 13 poena.

Boston je imao čak šest dvocifrenih strelaca, ali nedostajao im je poenterski lider, pošto su najefikasniji bili Braun sa 18, Voker sa 15 i Tejtum i Tajs sa po 14 poena.

Markus Smart prošao je put od heroja do tragičara. Košarkaš Bostona uspeo je da izbori ofanzivni skok u poslednjih desetak sekundi, ali je potom faulirao Holmsa, koji je postigao poslednje poene na meču. Smart je potom u poslednjem napadu uspeo da stvori odličnu poziciju za "flouter" šut, ali je lopta izašla iz koša Kingsa.

Sakramento je prekinuo seriju Bostona od deset vezanih pobeda i tako savladao ekipu sa najboljim učinkom u dosadašnjem toku NBA sezone.



Nakon 12 utakmica Boston sada ima skor od deset pobeda i dva poraza i prvi su na tabeli Istočne konferencije, dok je Sakramento upisao petu pobedu u 13 mečeva i nalazi se na deobi 11. pozicije na Zapadu.

Skromna izdanja Jokića i Gudurića u pobedi Denvera nad Memfisom

Nikola Jokić postigao je devet, a Marko Gudurić dva poena u pobedi Denvera nad Memfisom od 131:114.

Denver nagetsi savladali su na gostovanju ekipu Memfis grizlija u zanimljivom meču, koji se igrao u serijama.



Nikola Jokić na parketu je proveo više od 25 minuta, postigao devet poena, upisao osam asistencija i pet skokova.

Denver su do pobede vodili Mari sa 39 i Milsap sa 23 poena.

Marko Gudurić je u dresu Memfisa na parketu proveo 22 minuta, postigavši dva poena, uz tri skoka i dve asistencije.

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bili su Džekson sa 22, Klark sa 19 i Valančiunas sa 16 pogodaka.

Denver je upisao devetu pobedu u 12 odigranih mečeva, dok je Memfis odigrao meč više i na učinku je od pet pobeda i osam poraza.

Rezultati sinoćnih NBA mečeva:

Klivlend - Filadelfija 95:114

Sakramento - Boston 100:99

Orlando - Vašington 125:121

Nju Orleans - Golden Stejt 108:100

Lejkers - Atlanta 122:101

Tabela Istočne konferencije:

Boston 10-2, Majami 9-3, Milvoki 9-3, Toronto 8-4, Filadelfija 8-5, Indijana 7-6, Orlando 6-7, Šarlot 6-7, Bruklin 5-7, Klivlend 4-8, Čikago 4-9, Atlanta 4-9, Detroit 4-9, Vašington 3-8, Njujork 3-10.

Tabela Zapadne konferencije:

Lejkers 11-2, Hjuston 10-3, Denver 9-3, Juta 8-4, Finiks 7-4, Klipers 8-5, Dalas 7-5, Minesota 7-6, Sakramento 5-7, Memfis 5-8, Portland 5-8, San Antonio 5-8, Nju Orleans 4-9, Golden Stejt 2-12.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.