Varufakis potvrdio da Grčka neće danas platiti ratu kredita MMF-u

Izvor: Prva.rs, 30.Jun.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufakis potvrdio da Grčka neće danas platiti ratu kredita MMF-u

Na novinarsko pitanje da li će Grčka platiti dug MMF od 1,5 milijardi evra (1,6 milijardi dolara), Varufakis je rekao: "Ne".
Grčki premijer Aleksis Cipras prethodno je jasno stavio do znanja da Atina nema novca za otplatu duga MMF-u poslednjeg dana trajanja programa za spasavanje Grčke.
Razgovori između grčke levičarska vlade i kreditorske "trojke" - Evropske komisije, Evropske centralne banke i MMF-a prekinuti su prošle nedelje pošto je Cipras saopštio da će ponudu kreditora staviti na izjašnjavanje na referendumu.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

PREOKRET Cipras pristao na sve uslove EU i MMF-a

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 11:26

Grčki premijer Aleksis Cipras spreman je da, uz manje izuzetke, usvoji sve predloge međunarodnih kreditora iznete proteklog vikenda, što je potvrdio u pismu čiji je sadržaj objavio "Fajnenšel tajms"...Cipras je naveo da će Atina prihvatiti sve predloge za reformu sistema PDV-a, ali je zahtevao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.