PREOKRET Cipras pristao na sve uslove EU i MMF-a

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRET Cipras pristao na sve uslove EU i MMF-a

Grčki premijer Aleksis Cipras spreman je da, uz manje izuzetke, usvoji sve predloge međunarodnih kreditora iznete proteklog vikenda, što je potvrdio u pismu čiji je sadržaj objavio "Fajnenšel tajms".

Cipras je naveo da će Atina prihvatiti sve predloge za reformu sistema PDV-a, ali je zahtevao poseban popust od 30 odsto za teritoriju ostrva do kojih je teško stići.

On takođe traži da pomeranje granice za odlazak u penziju na 67 godina počne da se primenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tek od oktobra 2022, a ne odmah, kako to zahtevaju kreditori.

Još jedan izuzetak koji je Cipras predložio tiče se pomoći za najsiromašnije penzionere, koju bi, prema njegovoj zamisli, oni trebalo da primaju duže nego što je to predložio MMF.

"Kao što možete da primetite, izmene koje zahtevamo su konkretne i u potpunosti su u skladu sa generalnom idejom programa", naveo je predsednik grčke vlade u pismu kreditorima.

Dokument na dve strane, poslat Evropskoj komisiji, MMF-u i Evropskoj centralnoj banci, mogao bi da posluži kao osnova za dobijanje novog paketa pomoći u narednom periodu, ocenjuje "Fajnenšel tajms".

Ministri finansija evrozone sastaće se tokom popodneva, kako bi raspravljali o novom predlogu iz Atine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FAJNENŠEL TAJMS: Aleksis Cipras pristao na uslove EU

Izvor: Kurir, 01.Jul.2015

Grčka spremna da usvoji skoro sve predloge kreditora, traži ipak neke ustupke..ATINA - Grčki premijer Aleksis Cipras spreman je da usvoji gotovo sve predloge međunarodnih kreditora iznete proteklog vikenda, što je potvrdio u pismu čiji je sadržaj objavio Fajnenšel tajms...Got my hands on new...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.