Prijem za učesnike Međunarodnog studentskog festivala folklora (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Jul.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za učesnike Međunarodnog studentskog festivala folklora (VIDEO)

Niš, Bela Palanka,Vladičin Han i Knjaževac još dva dana su domaćini 8. Međunarodnog studentskog festivala folklora.
Tim povodom, u Gradskoj kući u Nišu za predstavnik sedam folklornih ansambla priređen je prijem, kojima je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković uručio suvenire Niša.

Više od 450 folkloraca iz Bugarske, Grčke, Poljske, Republike Srpske, Rumunije i Srbije nastupa večeras u Beloj Palanci >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << i Vladičinom Hanu, a u nedelju 19. jula u Knjaževcu, kako bi kroz igru i nošnju predstavili kulturni identitet zemalja iz kojih dolaze.
Od ove godine Međunarodni studentski festival folklora u Nišu u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš je deo svetske mreže CIOFF-a, organizatora ogromnog broja festivala folklora širom sveta, kao potvrda kvaliteta festivala i daljeg umrežavanja međunarodne saradnje. U Studentskoj menzi Elektronskog fakulteta u toku je i izlozba fotografija prethodnih festivala kao retrospektiva osmogodišnjih uspeha i druženja sa preko 40 ansambala iz regiona i sveta
Podsetimo, finalni spektakl folklora i završno veče svih učesnika je u ponedeljak 20. jula na niškoj Letnjoj pozornici. Cena karte je 200 dinara i moze se kupiti u prostorijama SKC-a, zatim na štandovima ispred Kalča, kod spomenika u centru i kod „Sata“ u parku Svetog Save na Bulevaru.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.