Grčke banke likvidne do ponedeljka, a posle...

Izvor: B92, 03.Jul.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčke banke likvidne do ponedeljka, a posle...

Grčke banke imaju rezerve likvidnosti od milijardu evra, ali će od ponedeljka u pogledu likvidnih sredstava zavisiti od Evropske centralne banke (ECB).

Ovo je izjavio predsednik grčke bankarske asocijacije Luka Kaceli.

"Likvidnost je osigurana do ponedeljka posle čega će zavisiti od odluke ECB. Rezerve likvidnih sredstava koje posedujemo su oko milijardu evra", rekao je Kaceli, a prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Banke u Grčkoj su zatvorene od ponedeljka, 29. juna, uz dnevni limit podizanja novca sa bankomata od 60 evra.

Grčki premijer Aleksis Cipras je za 5. jul raspisao referendum na kom gradjani treba da se izjasne da li su za ili protiv prihvatanja uslova iz najnovijeg predloga pomoći medjunarodnih kreditora.

Ministar državne uprave Grčke i blizak saradnik premijera Ciprasa, Nikos Papas, izjavio je juče da će grčke banke biti otvorene čim zvanična Atina postigne sporazum sa medjunarodnim kreditorima, što će se, kako se nada, desiti ubrzo posle referenduma zakazanog za nedelju, podseća Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.