Izvor: Radio 021, 03.Apr.2020, 21:48

Grčka pravoslavna crkva odlaže proslavu Uskrsa zbog virusa korona

Sinod Grčke pravoslavne crkve odlučio je da praznovanje Uskrsa prenese na Odanije Vaskrsa, u noći između 26. i 27. maja, do kada bi, kako se nada, crkve mogle ponovo da budu otvorene, objavio je portal "Ortodoks tajms", a objavljeno je i na sajtu Srpske pravoslavne crkve, prenosi Srna.

Kako se navodi, prethodno je Grčka pravoslavna crkva zvanično zatražila od države da barem sveštenstvu dozvoli da održi bogosluženje u Veliku nedelju i na Uskrs >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Svetlu nedelju iza zatvorenih vrata.

Sinod je 1. aprila održao video-sednicu, kojom je predsedavao arhiepiskop atinski Jeronim. U izveštaju, objavljenom na zvaničnom sajtu Grčke crkve, Sinod poziva vernike da se striktno pridržavaju uputstava zdravstvenih vlasti i da ne slušaju one koji pozivaju na oglušenje o mere, ističući da to "u današnje vreme nije opravdano ni u ime hrišćanske vere".

Sinod Grčke crkve je istakao da prihvata državne mere i pozvao sve da ostanu kod kuće, istovremeno tražeći od države da dozvoli da se službe održe u crkvama i manastirima, čak i ako vernici ne mogu da prisustvuju.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Uskrs,   Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sinod Grcke pravoslavne crkve odlucio - praznovanje Vaskrsa u noci izmedju 26. i 27. maj

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 04.Apr.2020, 00:34

Dok je Grcka Pravoslavna Crkva zvanicno zatrazila od drzave da barem svestenstvu dozvoli da bogosluzi u Veliku nedelju i na Vaskrs u Svetlu nedelju iza zatvorenih vrata, Svesteni Sinod je juce odlucio da prenese praznovanje Vaskrsa na Odanije Vaskrsa, u noci izmedju 26. i 27. maj, do kada ce se, ako..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.