Grčka Vlada odobrila nacrt budžeta za 2012. godinu

Izvor: S media, 03.Okt.2011, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka Vlada odobrila nacrt budžeta za 2012. godinu

Grčka Vlada odobrila nacrt budžeta za sledeću godinu. Ministarstvo finansija navelo da će ovogodišnji deficit biti 25,2 milijardi evra.

Grčka Vlada odobrila je nacrt budžeta za sledeću godinu, saopštilo je Ministarstvo finansija Grčke i navelo da će deficit za ovu godinu dostići 8,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Ministarstvo finansija je navelo da će ovogodišnji deficit >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biti 25,2 milijardi evra, odnosno veći od projektovanog, koji iznosi 17,1 milijardi, odnosno 7,8 odsto Bruto društvenog proizvoda, preneo je AP.

Razlog za veći budžetski deficit je, kako je navedeno, dublja recesija od one koja je očekivana.

Vlada i grčki narod odlučni da sprovedu reforme

Pušenje dobro za budžet Grčke

Suđenje članovima terorističke grupe Revolucionarna borba

Ministarstvo je upozorilo da bi deficit do kraja godine mogao da premaši i taj nivo ukoliko sve nove mere štednje ne budu implementirane.

Vlada je na sinoćnom sastanku odobrila i mere za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, preneo je Rojters.

Taj plan predviđa stvaranje "radne rezerve", u koju će biti svrstano 30.000 zaposlenih, koji će nakon isteka jedne godine biti otpušteni.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.