Grčka vlada odobrila nacrt budžeta za 2012.

Izvor: Blic, 03.Okt.2011, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka vlada odobrila nacrt budžeta za 2012.

ATINA - Grčka vlada odobrila je nacrt budžeta za sledeću godinu, saopštilo je Ministarstvo finansija Grčke i navelo da će deficit za ovu godinu dostići 8,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Ministarstvo finansija je navelo da će ovogodišnji deficit biti 25,2 milijardi evra, odnosno veći od projektovanog, koji iznosi 17,1 milijardi, odnosno 7,8 odsto Bruto društvenog proizvoda, preneo je AP.

Razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za veći budžetski deficit je, kako je navedeno, dublja recesija od one koja je očekivana.

Ministarstvo je upozorilo da bi deficit do kraja godine mogao da premaši i taj nivo ukoliko sve nove mere štednje ne budu implementirane.

Vlada je na sinoćnom sastanku odobrila i mere za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, preneo je Rojters.

Taj plan predviđa stvaranje "radne rezerve”, u koju će biti svrstano 30.000 zaposlenih, koji će nakon isteka jedne godine biti otpušteni.

Povezane vesti: Grčka obećava da će ispuniti sve obaveze Grčka smanjuje budžetski deficit
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka Vlada odobrila nacrt budžeta za 2012. godinu

Izvor: S media, 03.Okt.2011

Grčka Vlada odobrila nacrt budžeta za sledeću godinu. Ministarstvo finansija navelo da će ovogodišnji deficit biti 25,2 milijardi evra. ..Grčka Vlada odobrila je nacrt budžeta za sledeću godinu, saopštilo je Ministarstvo finansija Grčke i navelo da će deficit za ovu godinu dostići 8,5 odsto...

Nastavak na S media...

Još veći deficit Grčke u 2012.

Izvor: Beta, 03.Okt.2011

ATINA, 3. oktobra 2011. (Beta-AP) - Grčka vlada priznala je u ponedeljak da iduće godine neće moći da smanji deficit na 6,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), kako je dogovoreno sa medjunarodnim kreditorima koji su joj odobrili spasilački paket zajmova...Deficit će u 2012. godini biti smanjen,...

Nastavak na Beta...

Grčka: Oštrijom štednjom do spasa

Izvor: B92, 03.Okt.2011

Atina -- Grčka ekonomija će u 2012. godini oslabiti 2,5 odsto, posle prognoziranog slabljenja od 5,5 odsto u 2011, piše vladinom nacrtu budžeta za iduću godinu...Vladin dug će u idućoj godini narasti na 172,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) ili 371,9 milijardi evra, sa prognoziranih 161,8...

Nastavak na B92...

GRČKA JE GOTOVA

Izvor: Kurir, 04.Okt.2011, 08:12

ATINA - Propast! Grčka vlada je priznala da neće ostvariti cilj koji im je zadao MMF i da će budžetski deficiti biti daleko veći nego što je to bilo ugovoreno...ATINA - Propast!..Grčka vlada je priznala da neće ostvariti cilj koji im je zadao MMF i da će budžetski deficiti biti daleko veći...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.