Vatikan poziva na obustavljanje bombardovanja Libije

Izvor: Blic, 04.Maj.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatikan poziva na obustavljanje bombardovanja Libije

VATIKAN - Predstavnik Vatikana u Libiji, biskup Đovani Martineli, pozvao je danas na prekid vazdušnih napada NATO na tu zemlju i na otpočinjanje pregovora Zapada i libijskog lidera Moamera Gadafija.

Martineli je kritikovao akciju NATO zbog gubitka ljudskih života u Libiji, a AP ocenjuje da je njegov ton ostavio utisak da on podržava režim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gadafija.

Vatikanski nadbiskup rekao je AP-u da govori u svoje ime, ali da inspiraciju nalazi u rečima pape Benedikta Šesnaestog, koji je uvek pozivao na diplomatiju.

Iako se Martineli izjasnio da govori u svoje ime i po sopstvenoj savesti, portparol Vatikana saopštio je da Sveta stolica u potpunosti podržava stavove nadbiskupa Martinelija i navodi da stoji iza njega.

Nadbiskup Martineli prisustvovao je u utorak sahrani sina Moamera Gadafija Seifa, koje je u ponedeljak poginuo u bombardovanju Gadafijeve rezidencije u Tripoliju.

Povezane vesti: Rim će zatražiti rok za završetak bombardovanja Libije Gadafijev sin i troje unučadi poginuli u NATO udaru Tri snažne eksplozije u blizini Gadafijeve rezidencije Gadafi pozvao NATO na prekid vatre i pregovore NATO presreo kod Misrate brodove koji su postavljali mine
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatikan traži prekid bombardovanja Libije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2011

VATIKAN -..Predstavnik Vatikana u Libiji, biskup Đovani Martineli, pozvao je danas na prekid vazdušnih napada NATO na tu zemlju i na otpočinjanje pregovora Zapada i libijskog lidera Moamera Gadafija...Martineli je kritikovao akciju NATO zbog gubitka ljudskih života u Libiji, a AP ocenjuje da je njegov...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vatikan: Zaustavite bombardovanje Libije!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2011

Predstavnik Vatikana u Libiji, biskup Đovani Martineli, pozvao je danas na prekid vazdušnih napada NATO na tu zemlju i na otpočinjanje pregovora Zapada i libijskog lidera Moamera el Gadafija. Martineli je kritikovao akciju NATO zbog gubitka ljudskih života u Libiji...Vatikanski nadbiskup rekao je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Italijanski poslanici podržali vojnu intervenciju u Libiji

Izvor: S media, 05.Maj.2011, 00:24

Italijanski poslanici izglasali su danas odluku da Italija i dalje učestvuje u vojnoj operaciji koju predvodi NATO protiv libijskog lidera Moamera Gadafija, ali je pozvala Rim i saveznike da nađu način da se vojna akcija okonča. ..Donji dom parlamenta usvojio je odluku sa 308 glasova "za" i 294...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.