Sitroen voljan da čeka Kimija

Izvor: B92, 05.Okt.2010, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sitroen voljan da čeka Kimija

Ekipa Sitroena objavila je da je voljna da sačeka da se Kimi Raikonen odluči da li će ostati u Svetskom reli šampionatu ili će se vratiti u Formulu 1.

Raikonen je prošle godine napustio Formulu 1, kada ga je Fernando Alonso zamenio u Ferariju, a od početka sezone je član Sitroenovog junior tima.

U poslednjih nekoliko meseci Finac je više puta povezivan sa timovima u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Formuli 1, a iako je objavio da ga povratak ne interesuje objavljeno je da pregovara sa Renoom, iako nije poznato dokle su pregovori došli.

Uprkos svemu tome, tim menadžer Sitroenovog junior tima Benoa Nožije je rekao da Raikonen ne mora da donese odluku uskoro.

U ovom trenutku Kimi nema obaveze za narednu sezonu. Do sada je pokazao veliku posvećenost onome što radi, ali i želju da to nastavi. On vlada svojom sudbinom tako da je na njemu da nam kaže da li želi da ostane ili ne, a ja ću biti presrećan ako se bude odlučio da ostane. Ne pričamo ni o kakvim rokovima jer je prerano, ali će doći vreme kada će morati da se odluči", rekao je Nožije.

Prošle nedelje, prvi čovek Renoa Erik Bulije je rekao da bi želeo da što pre imenuje drugog vozača za sledeću sezonu, ali da mora prvo da se sastane sa Raikonenom. Već nekoliko meseci je poznato da će prvi vozač francuske ekipe i naredne sezone biti Poljak Robert Kubica.

Definitivno se bližimo roku za odluku, ali moramo da razmotrimo sve opcije. Nekim vozačima sam već rekao da nećemo nastaviti pregovore sa njima, ali je Kimi jedna od opcija za nas. Mnogo puta sam do sada rekao da želim da se vidim sa njim pre bilo čega drugog jer moram da razumem kakva je njegova želja za povratak", istakao je Bulije.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Citroenova WRC ekipa čeka odluku Raikkonena

Izvor: F1vesti.com, 05.Okt.2010

         Citroen čeka odluku Kimija Raikkonena, jer finac do sada nije odlučio gde će nastaviti svoju karijeru. Šampion iz 2007 godine bio je u žiži pažnje zadnjih nekoliko nedelja jer sve više i više priča o tome da će se vratiti u Formula 1 seriju...

Nastavak na F1vesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.