Rosi želi u treći bolid Ferarija

Izvor: B92, 04.Jun.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosi želi u treći bolid Ferarija

Devetostruki Moto GP šampion Valentino Rosi ponovo je iskazao želju da se nađe u trećem bolidu Ferarija u šampionatu Formule 1.

Uopšte nije tajna da je Doktor' više puta pokazao interesovanje za Formulu 1, pošto je nekoliko puta testirao za Ferari.

U poslednjih nekoliko godina motociklista Jamahe je više puta bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povezivan sa italijanskom ekipom, koja je od čelnika šampionata zatražila da dozvoli uvođenje trećeg bolida.

Rosi ističe da bi pristao da vozi za Ferari samo kao treći vozač jer ne želi da bude jedan od dvojice glavnih.

"Da bi imao jak tim kao Jamaha u Moto GP šampionatu, Ferari bi trebalo da dovede Sebastijana Fetela za timskog kolegu Fernanda Alonsa. Onda bih i ja razmislio mogućnost da se nađem u trećem bolidu”, rekao je Rosi, koga ovog vikenda očekuje trka za Veliku nagradu Italije Moto GP šampionata.

Pored priče o Rosiju i Ferariju, italijanski mediji su izvestili i da je 'Doktor’ dobio pretnje smrću pred takmičenje na svom terenu, na stazi "Muđelo”. Italijanska policija je, ipak, brzo reagovala i uhapsila 42-godišnjeg radnika koji je priznao da je pretio da će Rosiju 'pucati u glavu’ u Muđelu, kao i da je uputio pretnje njegovim prijateljima i porodici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.