Izvor: B92, 07.Mar.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matematika bez formula

Niš -- Profesorka Gimnazije "Stevan Sremac" u Nišu, Vesna Babović predaje učenicima matematiku bez primene teških matematickih formula.

Zahvaljujući njenim predavanjima ovaj predmet više nije bauk, đaci u ovoj školi vole matematiku i s lakoćom mogu da reše i najteži zadatak iz kombinatorike. Ova profesorka dobila je poziv da održi predavanje na Britanskom kongresu matematičara koji će u aprilu biti održan u Mančesteru.

Da bi rešili zadatak iz kombinatorike, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << umesto teške matematičke formule koju su do sada đaci učili uglavnom napamet i nisu znali njenu praktičnu primenu, sada je, po metodi profesorke Babović, potrebno da znaju samo tablicu množenja i tačan broj učenika u razredu i da vole da putuju .

Zbog ovakvih predavanja matematiku su zavoleli i učenici jezičkih odeljenja pa im je ovaj predmet postao omiljeni.

Profesorka Babović dobila je poziv da održi predavanje na Britanskom kongresu matematičara koji će biti održan od 6. do 9. aprila u Mančesteru.

Pred kolegama iz celog sveta profesorka Vesna Babović održaće predavanje pod nazivom " U svet kombinatorike kroz putovanja bez formula”.

Njen odlazak u Mančester pomogla je opština Medijana i Unija sindikata prosvetnih radnika, ali ne i Miinistarstvo prosvete, iako je jedini profesor iz Srbije i Balkana koji je dobio poziv za ovaj kongres.

Iako u nastavnom planu za prvi razred srednje škole stoji da predavanja iz matematike ne treba opterećivati formulama, nastava je uglavom tako organizovana.

Metod profesorke Babović bez formula prihvatili su i primenjuju i drugi profesori niških srednjih skola.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.