Matematika bez formula

Profesorka Gimnazije “Stevan Sremac” u Nišu, Vesna Babović predaje učenicima matematiku bez primene teških matematickih formula.

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2010.

00:07

Default images

Zahvaljujući njenim predavanjima ovaj predmet više nije bauk, đaci u ovoj školi vole matematiku i s lakoćom mogu da reše i najteži zadatak iz kombinatorike. Ova profesorka dobila je poziv da održi predavanje na Britanskom kongresu matematičara koji će u aprilu biti održan u Mančesteru.

Da bi rešili zadatak iz kombinatorike, umesto teške matematičke formule koju su do sada đaci učili uglavnom napamet i nisu znali njenu praktičnu primenu, sada je, po metodi profesorke Babović, potrebno da znaju samo tablicu množenja i tačan broj učenika u razredu i da vole da putuju .

Zbog ovakvih predavanja matematiku su zavoleli i učenici jezičkih odeljenja pa im je ovaj predmet postao omiljeni.

Profesorka Babović dobila je poziv da održi predavanje na Britanskom kongresu matematičara koji će biti održan od 6. do 9. aprila u Mančesteru.

Pred kolegama iz celog sveta profesorka Vesna Babović održaće predavanje pod nazivom “ U svet kombinatorike kroz putovanja bez formula”.

Njen odlazak u Mančester pomogla je opština Medijana i Unija sindikata prosvetnih radnika, ali ne i Miinistarstvo prosvete, iako je jedini profesor iz Srbije i Balkana koji je dobio poziv za ovaj kongres.

Iako u nastavnom planu za prvi razred srednje škole stoji da predavanja iz matematike ne treba opterećivati formulama, nastava je uglavom tako organizovana.

Metod profesorke Babović bez formula prihvatili su i primenjuju i drugi profesori niških srednjih skola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: