Galerija: BMW 328 Hommage

Izvor: B92, 23.Maj.2011, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galerija: BMW 328 Hommage

Novi koncept iz BMW-a napravljen je u čast najuspešnijeg i najatraktivnijeg sportskog automobila tridesetih godina dvadesetog veka. Kultni BMW 328 ove godine slavi 75. rođendan.

Model 328 Touring Coupe jedan je od najprepoznatljivijih BMW-ovih automobila koji se čak nalazi na listi 25 najboljih automobila 20. veka.

Takođe, ovaj oldtajmer drži rekord >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za najvišu prosečnu brzinu u trci Mille Miglia (165,62 km/h).

Masa novog koncepta, napravljenog u čast brzog i poznatog pretka, svedena je na 780 kilograma jer su Bavarci odlučili da se drže iste formule pri proizvodnji kao i pre 75 godina. Doduše, umesto aluminijuma i magnezijuma upotrebili su ugljeničnim vlaknima ojačanu plastiku.

Za pogon koncepta 328 Hommage zadužen je redni 3,0-litarski benzinski šestocilindraš nepoznatih performansi.

Više fotografija ovog koncepta pogledajte u našoj Galeriji

Pročitajte više o M5 konceptu

Pročitajte više o BMW Vision ConnectedDrive konceptu
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.