Fetelu pol-pozicija u Belgiji, Sena brži od Alonsa, Šumi poslednji

Izvor: Blic, 27.Avg.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetelu pol-pozicija u Belgiji, Sena brži od Alonsa, Šumi poslednji

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel ostvario je najbrže vreme na kvalifikacijama za Veliku nagradu Belgije koja se u okviru šampionata Formule 1 vozi u nedelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Branilac titule i lider ovogodišnjeg šampionata prevezao je krug za minut i 48,298 sekundi, a Luis Hamilton je u bolidu Meklaren Mercedesa zauzeo drugo mesto sa 432 hiljadita dela sekunde lošijim rezultatom.

Iz drugog reda krenuće drugi vozač Red Bula, Mark >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Veber i Ferarijev Felipe Masa, a iz trežeg petoplasirani Niko Rozber u Mercedesu i Alguersuari u bolidu ekipe Toro Roso.

Iznenađujuće sedmo mesto zauzeo je Bruno Sena, čiji je ujak pokojni Ajrton Sena, jedan od najvećih legendi ovog sporta. Iza 27-godišnjeg Brazilca, koji vozi za Reno, plasirao se dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso, koji sada nastupa za Ferari, a koji je do titula stigao upravo u bolidu Renoa.

Veliki peh doživeo je 42-godišnji Mihael Šumaher, koji je već na početku kvalifikacija ostao bez točka na svom vozilu, pa će obeležavanje 20 godina od prvog nastupa u "najbržem cirkusu na svetu" u nedelju otpočeti sa poslednje startne pozicije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VN Belgije (kvalifikacije): Ništa novo, pol za šampiona

Izvor: Sportal.rs, 27.Avg.2011

Šampion i vodeći u generalnom plasmanu Formule 1, Sebastijan Fetel, obezbedio je pol poziciju u trci za Veliku nagradu Belgije. Nemac koji vozi za Red Bul najbrži krug u kvalifikacijama na stazi "Spa Frankoršamps" odvozio je u vremenu od 1:48.

Nastavak na Sportal.rs...

Fetel kreće sa prve pozicije

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Avg.2011

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel osigurao je početnu, pol poziciju u trci za Veliku nagradu Belgije, koja će se sutra voziti na stazi Spa-Frankoršan.. . Šampion i lider u šampionatu izdržao je sve napade Luisa Hamiltona iz Meklarena pod teškim vremenskim uslovima u Belgiji. Ovo će Fetelu biti...

Nastavak na Sportski Žurnal...

SPORT INFO

Izvor: Kurir, 28.Avg.2011, 08:06

Formula 1..Fetel kreće prvi u Belgiji..Svetski šampion u Formuli 1 i vozač Red bula Sebastijan Fetel osvojio je pol poziciju na Velikoj nagradi Belgije, koja će danas (14.00) biti vožena na stazi Spa Frankoršan. Po kišnom vremenu do drugog mesta stigao je as Meklarena Luis Hamilton, dok se za...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.