F1 se uskoro vraća u Meksiko?

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2011, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1 se uskoro vraća u Meksiko?

Meksička kompanija CIE želi da u ovu zemlju vrati šampionat Formule jedan, prenosi Rojters.

Kompanija CIE planira saradnju sa Karlosom Slimom Domitom, sinom najbogatijeg čoveka sveta Karlosa Slima, a glavni cilj je povratak F1 u Meksiko, koji je poslednji put vožen 1990. godine.

"Radimo na tome", kratko je izjavio Slim Domit.

Meksiko je bio organizator 15 trka u šampionatu F1 i to 1963. do 1970. i od 1986. do 1990. godine.

Trke bi bile vožene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na stazi Ermanos Rodrigez u Siudad de Meksiku, koja bi morala da bude renovirana. Druga mogućnost bi bila ulična trka u Gvadalahari.

Sada kada Meksikanci ponovo imaju vozača Formule 1, Serhija Pereza (Sauber), sve je ponovo spremno za povratak oktanskog cirkusa u Meksiko što je potvrdio i predsednik FIA-e Žan Tod.

"Meksiko danas ima jaku ekonomiju i uveren sam da će u skoroj budućnosti ova zemlja biti uvrštena u kalendar F1", rekao je prvi čovek FIA-e Žan Tod.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.