F1: Snižava se cena motora

Izvor: B92, 09.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Snižava se cena motora

Predsednik Ferarija Luka Di Montecemolo kaže da su timovi Formule 1 jednoglasno odlučili da smanje troškove za motore za više od 15 miliona evra.

"Do 2011. godine motor će koštati oko pet miliona evra, što je veliko smanjenje s obzirom da je nekada njegova vrednost bila 20 miliona", izjavio je 61-godišnjak.Di Montecemolo je prokomentarisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nameru čelnika Formule 1 da standardizuje motore. On je ponovio svoje mišljenje od pre nekoliko nedelja, kada je rekao da je osnova tog sporta upravo tehnološki razvoj.

Italijan je potom opisao svoju reakciju pošto je Luis Hamilton, vozač Meklarena, u uzbudljivoj završnici osvojio titulu.

„Da budem potpuno iskren, polomio sam televizor. To je proizvelo užasan zvuk, pa se moj ćerka u drugoj sobi prilično uplašila. Srećom, imamo još jedan TV, pa sam uživao u proglašenju pobednika".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.