Baton na korak od prelaska u Meklaren

Izvor: Blic, Beta, 17.Nov.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baton na korak od prelaska u Meklaren

Svetski šampion u Formuli jedan Dženson Baton postigao je dogovor sa ekipom Meklarena, u kojoj će imati gotovo dvostruko veću platu nego prošle sezone u timu Bron GP, piše danas londonski Gardijan.

List navodi da se su pregovori Brona i Batona o novom ugovoru "razvukli", zbog čega se svetski šampion okrenuo ekipi Meklarena. Gardijan je objavio da je Baton sa Meklarenom postigao dogovor o trogodišnjem ugovoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po kojem će zaraditi deset miliona dolara.

Ove tvrdnje list je potkrepio i informacijom da je 29-godišnji Baton prošlog petka obišao Meklarenovu fabriku. Uz to, Gardijan navodi i da Mercedes, koji je nedavno kupio ekipu Bron, želi da za sledeću sezonu angažuje dva nemačka vozača za taj tim.

Baton bi u Mercedesu trebalo da vozi u tandemu sa zemljakom Luisom Hamiltonom, šampionom sveta iz 2008. godine.

Glok potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom Manor GP

Nemački vozač Timo Glok potpisao je dvogodišnji ugovor sa novom ekipom u Formuli jedan Manor GP, rekao je danas njegov agent Hans-Berd Verzauer.

Glok je prethodne dve sezone vozio za Tojotu, ali se japanska kompanija povukla iz takmičenja zbog loše finansijske situacije. Britanska ekipa Manor GP je jedna od tri nove ekipe koje koje će se takmičiti sledeće sezone u Formuli jedan, pored španskog tima Kampos i američkog USF1.

"Prelazak u Manor se mnogima čini kao hrabar potez, ali imao sam mnogo dobrih razloga da prihvatim ponudu. Međutim, veoma je važno što ću biti u prilici da učestvujem u razvoju tima i vozila", rekao je 27-godišnji vozač.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ako Bron neće, Meklaren hoće

Izvor: Sportal.rs, 17.Nov.2009

Kako piše londonski "Gardijan", svetski šampion u Formuli 1, Dženson Baton, postigao je dogovor sa ekipom Meklarena, u kojoj će imati gotovo dvostruko veću platu nego prošle sezone u timu Bron GP.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.