Alonso: Do kraja u Ferariju

Izvor: B92, Beta, 01.Okt.2009, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso: "Do kraja u Ferariju"

Samo dan pošto je potvrđen njegov prelazak u Ferari na kraju sezone Fernando Alonso je izjavio da se nada da će završiti karijeru u italijanskoj ekipi.

"Zaista verujem da će Ferari biti moj poslednji tim u Formuli 1. Napustiti Ferari i otići u neku drugu ekipu bi bio korak unazad jer je Ferari nešto više ot tima i želim da završim karijeru u njemu", rekao je Alonso, koji je potpisao trogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovor, ali je rekao da se nada da će po njegovom isteku saradnja biti produžena.

Alonso, koji je trenutno najuspešniji vozač u Formuli 1 sa dve titule svetskog šampiona, koje je 2005. i 2006. godine osvojio kao član Renoa i pod vođstvom Flavija Brijatorea, izjavio je da je prelazak u Ferari ostvarenje sna.

Presrećan sam i spreman sam za izazov koji me čeka u 2010. godini. Mislim da mnoge stvari delim sa Ferarijem, kao što je strast za takmičenjem, davanje 100 odsto od sebe na svakoj trci i smatram da je upravo on najbolje mesto za mene", dodao je Alonso.

Španac, koji je godinu dana branio boje Meklaren Mercedesa, najvećeg rivala Ferarija, u 2007. godine, odbio je navode medija da želi da povede nekoliko ljudi iz Renoa sa sobom i dodao da još uvek ne zna ko će biti njegov glavni inženjer.

Ne planiram da povedem nikoga sa sobom. Smatram da su u Ferariju dovoljno profesionalni i imaju najbolje osoblje u Formuli 1 tako da će moći da mi pruže najbolji bolid. A ja se nadam da ću moći da pružim maksimim u njemu, ali i van njega", istakao je Alonso

Dvostruki svetski šampion će u Ferariju zameniti Kimija Raikonena, koji je osvojio titulu godinu dana posle njega, baš kao vozač italijanske ekipe, a klupski kolega će mu biti Felipe Masa. Alonso je rekao da je njegov odnos sa Brazilcem odličan i da se raduje što će raditi sa njim.

Mislim da ćemo biti dobar tandem. Takođe, Felipe je u timu već mnogo godina i moćiće da mi pomogne u adaptaciji na ekipu što je brže moguće", naglasio je Španac.

Alonso je takođe izjavio da je u kontaktu sa Brijatoreom, koji ga je podržavao tokom cele karijere, pre nego što je dobio doživotnu suspenziju iz Formule 1 zbog uloge u skandalu na prošlogodišnjoj trci za Veliku nagradu Singapura.

Nekoliko puta sam razgovarao sa Flavijom i on je presrećan zbog mene. On vrlo dobro zna veličinu Ferarija i zadovoljan je pravcem kojim se moja karijera nastavlja”, rekao je Alonso.

Još uvek se ne zna ko će zameniti Alonsa u Renoa, ali je francuska ekipa saopštila da će sledeće nedelje objaviti odluku, a veruje se da je Robert Kubica, trenutno vozač BMW Zaubera, prvi kandidat za to mesto. Poljaka je podržao i Alonso, koji veruje da bi mu on bio pravi naslednik.

Svi znaju moje mišljenje o Robertu. On je jedan od mojih najboljih prijatelja, ali, takođe, smatram da je i jedan od najboljih vozača na svetu. Ako postoji mogućnost želeo bih da upravo on bude moj naslednik", naglasio je Španac.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.