Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021, 13:33

Zvanično: Finale Lige šampiona u Portu pred 12.000 navijača

Ništa od Londona i Istanbula

Ništa od Istanbula i Londona, finale Lige šampiona igraće se u Portu, na stadionu Dragao pred 12.000 navijača, potvrđeno je na zvaničnom sajtu EUFA.

Finale elitnog evropskog takmičenja, u kojem će se 29. maja sastati Mančester Siti i Čelsi, prvobitno je trebalo da se održi na stadionu Ataturk, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kako je Velika Britanija stavila Tursku na crvenu listu zbog pogoršane situacije sa korona virusom, te bi fudbaleri engleskih timova po povratku na Ostrvo morali u obavezan desetodnevni karantnin, Istanbul je otpao.

Jedan od razloga zbog kojeg je došlo do promene destinacije jeste i nemogućnost prisustva navijača. Pokušali su Englezi iz tog razloga da finale premeste u Englesku, ponudili su se da ga organizuju na Vajt Hart Lejnu, Sent Džejms Parku, Vila Parku, na posletku i na Vembliju, međutim, uprkos velikim naporima Fudbalskog saveza i britanskih vlasti, UEFA je odbila svaki predlog.

Budući da se Portugalija ne nalazi na crvenoj listi Velike Britanije, tamošnje vlasti i fudbalski savez umešali su se u dešavanja i u dogovoru sa Uefom preuzeli na sebe organizaciju finala, drugu u poslednje dve godine (prošle sezone odigrano u Lisabonu). Pride će i navijačima biti dozvoljen pristup, njih 12.000 moći će da uveliča bitku za evropski tron, pošto su Siti i Čelsi dobili po 6.000 ulaznica, koje će uskoro biti puštene u prodaju.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona,   Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finale Lige šampiona u Portu, a Čelsi i Mančester siti dobijaju podršku sa tribina

Izvor: Danas, 13.Maj.2021

Getty ImagesNa stadionu Porta ima mesta za oko 50.000 ljudi, ali je pitanje koliko će njih prisustvovati finalu Finale Lige šampiona između Čelsija i Mančester sitija 29. maja, biće održano u Portugalu, a klubovi će moći da imaju podršku od po 6.000 navijača. Utakmica je trebalo da bude odigrana...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.