Arnautović se izblamirao, pa postao heroj Intera!

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 21:03

Arnautović se izblamirao, pa postao heroj Intera!

Fudbaleri Intera savladali su Atletiko Madrid minimalnim rezultatom (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

"Nerazurima" je to deveta pobeda u nizu, a za poraz ne znaju još od decembra i ispadanja iz Kopa Italije.

Strelac jedinog gola na ovom meču bio je Marko Arnautović u 79. minutu meča.

Vratio se Dijego Simeone na mesto gde je 1998. godine podigao "ušati" trofej, ali je uspomene ostavio po strani i pružio i svom bivšem klubu isti tretman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i ostalim protivnicima.

Inter je u većem delu utakmice bio bolji protivnik, ali nikako nije uspevao da probije bedem protivnika. Ipak, prvi je bio Atletiko koji je zapretio.

Levi vingbek "jogandžija" Samjuel Lino je probio duboko unutar šesnaesterca Intera, "izlomio" Mateu Darmijana, ali je lopta nakon njegovog centaršuta nadvisila sve. Ostala je i posle toga u posedu gostiju i još jednom stigla do Brazilca koji je sa ivice šesnaesterca oprobao udarac u dalji ugao, ali lopta prolazi pored stative.

Lino će do kraja utakmice ostati jedini koji će iole zapretiti Janu Zomeru, učinivši to u tri navrata, ali mu je svaki put malo falilo da ta lopta barem ide između stativa.

Fudbaleri Simonea Inzagija su se probudili tek u finišu kada je Lautaro Martines započeo svojih šuteva direktno u ruke Jana Oblaka, kada je udarcem glavom u 36. minutu po prvi put svom timu doneo šut u okvir gola protivnika.

Nije ovo bilo veče Argentinca. Samo dva minuta kasnije je loše reagovao kada mu je Markus Tiram ostavio loptu, a ovaj iz sjajne pozicije očajno šutirao. Da stvar bude gora, Francuz se pred poluvreme povredio, a zamenio ga je potonji junak domaćeg tima Marko Arnautović.

Nije ni za austrijskog napadača sjajno počelo. U 63. minutu je sjajno kombinovao sa Martinesom. Odigrao je dupli pas sa Argentincem i šutirao sa nešto više od pet metara razdaljine visoko preko gola.

Iskupio se u 79. minutu kada je popravio jedan od sedam velikih promašaja Martinesa na ovom meču, ako je verovati statistici.

Rezervista Atletika Reinilda se nije razumeo sa De Polom i tako napravio veliku grešku. Lopta je stigla do Fratezija, a potom do kapitena "nearazura" koji je u situaciji jedan na jedan ponovo pogodio Oblaka.

Srećom po njega, sve je to pratio Arnautović i loptu smestio u mrežu za gol prednosti koju će njegov tim odneti u špansku prestonicu.

Revanš na "Metropolitanu" se igra u sredu 13. marta, a timovi će do tada imati obaveze u domaćim takmičenjima.

Inter će igrati četiri meča u Seriji A protiv Lečea, Atalante, Đenoe i Bolonje, dok će "jorgandžije" igrati igrati protiv Almerije u La Ligi, a potom pokušati da nadoknade i minimalni zaostatak iz prvog meča polufinala Kupa kralja protiv Atletik Bilbaoa. Potom ih očekuju i dueli sa Kadisom i Betisom.

U drugom susretu večeri Borusija Dortmund je remizirala protiv PSV-a na "Filips" stadionu rezultatom 1:1, nakon što je Luk de Jong iz jedanaesterca poništio pogodak Donjela Malena na njegovom povratku u Ajndhoven.

Liga šampiona, osmina finala

Kopenhagen – Mančester siti 1:3 (1:2)

Matson 34 – De Brujne 10, Silva 45+1, Foden 90+2

Revanš – sreda, 6. mart (21.00)

RB Lajpcig – Real Madrid 0:1 (0:0)

Dijas 49

Revanš – sreda, 6. mart (21.00)

Lacio – Bajern Minhen 1:0 (0:0)

Imobile 69p

Revanš – utorak, 5. mart (21.00)

PSŽ – Real Sosijedad 2:0 (0:0)

Mbape 56, Barkola 71

Revanš – utorak, 5. mart (21.00)

Inter – Atletiko Madrid 1:0 (0:0)

Arnautović 79

Revanš – sreda, 13.3. (21.00)

PSV – Borusija Dortmund 1:1 (0:1)

De Jong 56p – Malen 24

Revanš – sreda, 13.3. (21.00)

Sreda, 21.2. Porto – Arsenal (21.00)

Revanš – utorak 12.3. (21.00)

Sreda, 21.2. Napoli – Barselona (21.00)

Revanš – utorak 12.3. (21.00)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.