UEFA žreb direktno na Areni Sport

Izvor: TV Arena Sport, 11.Dec.2015, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA žreb direktno na Areni Sport

U ponedeljak u 12 časova u Nionu biće obavljen žreb za osminu finala Lige šampiona, a sat kasnije i za šesnaestinu finala Lige Evrope, uz direktne prenose na Areni sport 1.

U najkvalitetnijem klupskom takmičenju favoriti su, u grupnoj fazi, uglavnom opravdali očekivanja. Najveće razočaranje je eliminacija Mančester junajteda, a bolji rezultat od trećeg mesta u grupi svakako su očekivali i navijači Valensije i Porta. Bajern, Barselona i Real Madrid su dominirali >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << u svojim grupama, dok su pozitivna iznenađenja ruski Zenit, koji je do poslednjeg kola bio jedini tim sa maksimalnim učinkom, kao i belgijski šampion Gent, koji je kao debitant u takmičenju izborio plasman među 16 najboljih.

Kada je sama procedura žreba u pitanja, timovi će biti podeljeni u dva „šešira“, pobedici grupa - Real Madrid, Volfsburg, Atletiko Madrid, Mančester Siti, Barselona, Bajern, Čelsi i Zenit, u jednom, a drugoplasirani – PSŽ, PSV, Benfika, Juventus, Roma, Arsenal, Dinamo Kijev i Gent, u drugom.

Žreb će biti poludirigovan, drugoplasirani timovi biće domaćini u prvim utakmicama, a u ovoj fazi takmičenja neće moći da se sastanu klubovi iz istih zemalja. Jasno je da će većina iz prvog šešira želeti da izbegne pre svega PSŽ i Juventus, eventualno i Arsenal, dok bi idealan žreb za klubove iz drugog šešira bio ukoliko bi za rivala dobili Volfsburg ili Zenit. Prve utakmice osmine finala na progamu su 16, 17, 23 i 24 februara, a revanši su 8, 9, 15 i 16 marta.

Konkurencija u eliminacionoj fazi Lige Evrope dugo nije bila jača. U žrebu za šesnaestinu finala naći će se 24 tima koja su kroz grupnu fazu obezbedila plasman, odnosno osam trećeplasiranih ekipa iz Lige šampiona.

Evropske fudbalske veličine – Mančester junajted, Liverpul, Borusija Dortmund, Porto, Napoli, Lacio, Totenhem, Valensija, Sevilja... garantuju izuzetno uzbudljive utakmice na proleće. Slično kao u Ligi šampiona, i u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju, klubovi će biti podeljeni u dva šešira.

U prvom su pobednici grupa iz Lige Evrope, odnosno četiri najbolja trećeplasirana tima iz Lige šampiona: Porto, Olimpijakos, Mančester junajted, Bajer Leverkuzen, Napoli, Lacio, Bazel, Atletik Bilbao, Molde, Liverpul, Krasnodar, Rapid, Braga, Šalke, Totenhem i Lokomotiva Moskva.

U drugom šeširu su drugolpasirani iz 12 grupa Lige Evrope, i preostali timovi iz Lige šampiona: Sevilja, Valensija, Galatasaraj, Šahtjor, Sent Etjen, Marsej, Viljareal, Midtjiland, Borusija Dortmund, Sion, Fenerbahče, Augzburg, Sparta Prag, Anderleht, Fjorentina i Sporting Lisabon.

Ekipe iz drugog šešira biće domaćini u prvim utakmicama, a ni u Ligi Evrope u ovoj fazi ne mogu da se sastanu klubovi iz istih zemalja. Prve utakmice šesnaestine finala igraju se 18, dok su revanši na programu 25 februara.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na TV Arena Sport...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.