U 20.45 finale Lige šampiona: Bajern – Čelsi

Izvor: Politika, 18.Maj.2012, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U 20.45 finale Lige šampiona: Bajern – Čelsi

Za finale Lige šampiona vlada veliko interesovanje, legendarni igrač Nemačke Paul Brajtner ambasador finala.- Hajnkes: Uvažavamo protivnika.– Di Mateo: Bajern će biti pod pritiskom

Minhen će večeras po četvrti put organizovati klupsko finale Evrope u fudbalu. Prvi put bilo je to sada već davne 1979. godine kada je Notingen Forest sa 1:0 savladao Malme. Četrnaest godina kasnije Marsej je istim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rezultatom savladao Milan a 1997. godine Borusija iz Dortmunda slavila je sa 3:1 protiv italijanskog Juventusa. Večeras se na „Alijans areni” sastaju nemački Bajern i engleski tim Čelsi iz Londona.

Najtrofejniji i najbogatiji nemački klub Bajern iz Minhena uz koga je u ovom trenutku čini se stala čitava Nemačka pokušaće na svom stadionu da preskoči i poslednju prepreku ka tronu i savlada  Čelsi, koji takođe ima pobedničke ambicije.

Minhen i Nemačka su ovih dana u znaku fudbala. Trenutno je aktuelan festival Lige šampiona koji se održava na olimpijskom stadionu. Atmosfera je paklena pa se večeras očekuje pravi spektakl. Odlučeno je da ambasador finalne utakmice Lige šampiona bude legenda Paul Brajtner.

Predsednik Bajerna Uli Henes kažeda je ovo najveća utakmica Bajerna u dosadašnjoj istoriji kluba i da će klub učiniti sve da se domogne trofeja.

- Igrači moraju da znaju da Čelsi ne stiže u Minhen na eskurziju niti na Oktoberfest, kaže predsednik koji je kao igrač sa Bajernom čak tri puta osvajao naslov prvaka Evrope.

Fudbaleri Bajerna odradili su juče po podne u svom trening centru u ulici Sebener lagani trening i to u odličnoj atmosveri. Kapiten Filip Lam i igrač sredine terena Sebastijan Švajnštajger zračili su optimizmom.

– Ovu priliku, sada kada smo prošli najveći deo puta, ne smemo da ispustimo. Za ovu utakmicu se živi, kazao je na konferenciji za novinare Lam.

Sa druge strane mirni i skromni trener Jup Hajnkes koji je sa Realom osvojio titulu prvaka Evrope sa posebnim uvažavanjem govorio je o protivniku i kolegi koji je u Čelsiju i dalje privremeni trener.

– Čelsi nije slučajno stigao do finala, radi se o veoma dobroj ekipi. Poštujem Di Matea, kao igrač bio je odličan orghanizator uvek je imao dobar pregled igre. Smatram da može da bude odličan trener. Uvažavamo protivnka ali ih se ne bojimo.

Inače, poslednju titulu najboljeg na Starom kontinentu Bajern je osvojio 2001. godine pobedom nad Valensijom. Koliko su navijači privrženi klubu pokazuje i činjenica da je za finale trebovano čak milion karata! Tiražni nemački Bild smatra da je Bajern favorit a da su dva glavna hendikepa gostiju ta što gostujući trener ne može da računa na Ivanovića iTerija.

Tim iz Londona je odradio trening u 18.30 časova na glavnom stadionu gde će se večeras voditi velika borba. Mladi italijanski stručnjak koji je poslednjih meseci sjajno vodio svoj tim sa kojim je nedavno osvojio i Kup Engleske smatra da je šansa njegovom timu ta što je pred igračima Bajrna veliki pritisak.

– Bajern je pod strašnim pritiskom i tu vidimo našu šansu. Ovo je za Čelsi treća sreća u prethodna dva finala nismo uspeli da osvojimo pehar i još jedna važna činjenica nam daje snagu a to je da nikada do sada klub domaćin nije podigao pehar, rekao je Di Mateo, koji nažalost ne može da računa na srpskog reprezentativca Ivanovića.

Juče su cene karata na crno prodavane za neverovatnih3.000 evra.

Bajern: Nojer, Lam, Boateng, Van Bujten, Rafinja, Riberi, Roben, Švajnštajger, Timoščuk, Gomez, Miler.

Čelsi: Čeh, Kol, Bosingva, David Luiz, Fereira, Lampard, Esijen, Maluda, Mata, Drogba, Tores.

----------------------------------------------

Karadžić i Laković na finalu

Predsednik i generalni sekretar FSS prisustvovaće finalu Lige šampiona kao specijalni gosti Uefe. Nažalost, za engleski klub zbog žutih kartona neće igrati Ivanović ali svakako da neće izostati susret čelnika FSS sa našim reprezentativcem. Inače, Srbija se u ponedeljak okuplja u Staroj Pazovi pred odlazak na dvonedeljnu turneju po Švajcarskoj, Fransuskoj i Švedskoj.

D. Todorović

objavljeno: 19.05.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.