Poljski Kjelce prvak Evrope, Ilić bez trofeja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2016, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljski Kjelce prvak Evrope, Ilić bez trofeja

Rukometaši poljskog Kjelcea postali su novi prvaci Evrope, pošto su danas posle sedmeraca pobedili mađarski Vesprem u finalu završnog turnira Lige šampiona, igranog u Kelnu.

Na kraju regularnog dela utakmice bilo je 29:29, na kraju produžetaka 38:38. Vesprem je tokom većeg dela meča bio bolja ekipa. Vodio je na poluvremenu 17:13, a sredinom drugog poluvremena i 25:17, ali je Kjelce za oko 10 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspeo da izjednači i izbori produžetak.

Kjelceu je ovo prvi trofej evropskog prvaka, a do njega su došli u trećem učešću na "fajnal foru" u poslednje četiri sezone. Vespremu je ovo drugi uzastopni poraz u finalu završnog turnira.

Najefikasniji u Vespremu bili su srpski internacionalac Momir Ilić, i Ugalde Garsija sa po sedam postignutih golova, dok je u Kjelceu nezaustavljiv bio Tobijas Rajhman sa devet golova.

Strelac odlučujućeg sedmerca bio je Akizu Aginagalde

Treće mesto osvojio je Pari Sen Žermen posle pobede nad Kilom od 29:27.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.