Izvor: MozzartSport.com, 25.Feb.2021, 12:49

Pobeda nad Zvezdom usputna stvar: Pioli gleda ka finalu LE, na crveno-bele ide bez Ibre i Rebića

Kjer i Tonali ispali iz tima zbog slabe partije protiv Intera

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Stefano Pioli gleda dalje od revanš meča sa Crvenom zvezdom u šesnaestini finala Lige Evrope. Kormilar Milana ne smatra da u sledeća četiri dana, protiv srpskog šampiona u Evropi i Rome u Seriji A, odlučuju o svojoj i sudbini Milana.

Njegov horizont je širi i dalji: Pioli gleda ka finalu evropskog takmičenja i podseća da se u prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igra 38 kola. Drugim rečima, šef stručnog štaba Rosonera je uveren da će njegov tim tri mesaca odlučivati o svom usudu, a ne u sledeće četiri dana i da će sezona Milana biti završena finalnom utakmicom LE 26. maja.

Milan ima sve igrače na raspolaganju osim Ismaela Benasera i Marija Mandžukića. Večeras će protiv Stankovićevih izabranika dobiti poštedu samo Ibrahimović i Rebić. Šveđanin i Hrvat će sigurno biti u startnoj postavi u nedelju veče na Olimpiku, što se ne može reći za Kjera i Tonalija koji će večeras ustupiti mesto Tomoriju i Meiteu. Danac i Italijan su razočarali protiv Intera i nijed iskučljeno da Pioli napravi promenu u svojoj hijerarhiji startera.

U Milanelu ne potcenjuju Zvezdu, što se i vidi iz sastava koji će istrčati na teren večeras na San Siru, ali nikome ne pada na pamet da bi mogli da budu izbačeni od prvaka Srbije. Za Milan bi to bila katastrofa. U Italiji se Crvena Zvezda vrednuje kao klub koji bi bio na klackalici između Serije A i Serije B, dakle u dva meče ne bi smeo da ugrozi superiornost sastava Milana.

Istini za volju, večeras ćemo videti, uslovno rečeno, kompletno adolescentski Milan pošto će najstariji igrači u startnoj postavi biti Rade Krunić i Samu Kastiljeho (imaju 27 godina), dok će iskusni Ibrahimović i Kjer biti na klupi a Mandžukić je povređen.

Činjenica je i da je pažnja italijanske javnosti uperena mnogo više na priču oko učešća Zlatana Ibrahimovića na muzičkom festivalu Sanremo, na meč sa Romom i pregovore o produžetku ugovora Điđa Donarume i Hakana Čalhanoglua.

Od Ibrahimovića su mnogi očekivali da napravi korak unazad i stavi ispred interese kluba, odnosno da poštujući delikatan momenat otkaže učešće na festivalu ili da barem svede na jednu, maksimalno dve večeri svoju participaciju u šou programu.

To se nije dogodilo i Stefano Pioli je bio primoran da zbog mira u kući, ne isplati se iritirati Ibru, izjavi da će Zlatanov nastup na Sanremu dobrodoći igraču i timu jer će ga dodatno motivisati. Sa stavom šefa struke gotovo niko, van Milanela, nije saglasan, od Fabija Kapela do Silvija Berluskonija.

Pioli nije branio samo Ibrahimovića, zaštitio je i kapitena Alesija Romanjolija koji se našao na udaru žestokih kritika posle poraza od Specije i Intera i remija sa Zvezdom. Stučni štab i rukovodstvo Rosonera su uvereni da su slabiji rezultati posledica mladosti i neiskustva tima, odnosno nedovoljne sposobnosti da se odoleva psihičkom pritisku koji nosi sa sobom borba za skudeto, nego padu fizičke forme.

Ibrahimović je juče imao dugačak sastanak sa trenerima Piolijem i Bonerom sa kojima je usaglašavao taktiku i plan rada pred meč sa Zvezdom i Romom, demonstrirajući da je on u suštini “trener na terenu” Milana, zadužen za rad sa napadačima.

Uprkos tvrdnjama rukovodilaca Milana da pregovori sa Čalhanogluom i Donarumom ne utiču na atmosferu u timu, rad i partije dvojice igrača, činjenica je da su oni koincidirali sa padom forme i rezultata Rosonera u 2021. godini. Juče je održan sastanak sa menadžerima Čalhanoglua i zakazana je nova runda pregovora za sledeću nedelju, dok su razgovori sa Minom Rajolom, agentom Điđa Donarume, zapali u ćorsokak, a jun je sve bliže.

Gazeta je danas osvanula sa naslovom “Milan se duplira” predviđajući da će btii samo tri izmene u timu za mečeve sa Zvezdom i Romom: Tomoori, Meite i Leao protiv crveno-belih, a Kjaer, Tonali i Ibrahimović će protiv đalorosih. Korijere delo sport je izabrao naslov “Pioli motiviše Milan: Pobeda stiže za 93 dana”, s kojim se aludira da je konačni cilj Rosonera finale LE, na programu 26. maja, a da je eliminacija Zvezde usputna stvar.

Momenat istine”, naslov je Tutosporta uz povlačenje potrebe da Milan prekine seriju od tri meča bez pobede, odnosno da je Rosonerima potreban dobra predstava i trijumf protiv Zvezde kako bi promenili negativan trend. List prenosi i delove konferencije za novinare na kojoj je Pioli branio Ibrahimovića zbog Sanrema i Romanjolija od žestokih kritika zbog lošijih partija u poslednje vreme.

Svi italijanski dnevnici se slažu oko početne formacije uz jedinu nedoumicu koja se odnosi na ulogu desnog beka, gde je Kalabrija u prednosti na Kaluluom.

MILAN (4-2-3-1): Donaruma – Kalabrija. Tomori, Romanjoli, Ernandez – Meite, Kesi – Kastiljeho, Krunić, Čalhanoglu – Leao.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Buongiorno Italia: Boginja je crvena od besa, Italijani ljuti na sudije

Izvor: MozzartSport.com, 25.Feb.2021

Ne stišava se buka zbog meča Atalanta – Real..(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima).. Italijanska štampa se obrušila na arbitre u Ligi šampiona. Posle očiglednih propusta na štetu Juventusa i Lacija, čašu strpljenja je prelila nesvhatljiva greška nemačkog arbitra Štilera da isključi Frojlera...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.