Izvor: MozzartSport.com, 25.Feb.2021, 14:35

Buongiorno Italia: Boginja je crvena od besa, Italijani ljuti na sudije

Ne stišava se buka zbog meča Atalanta – Real

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

 Italijanska štampa se obrušila na arbitre u Ligi šampiona. Posle očiglednih propusta na štetu Juventusa i Lacija, čašu strpljenja je prelila nesvhatljiva greška nemačkog arbitra Štilera da isključi Frojlera u 18. minutu meča Atalanta – Real Madrid.

Osim o Ligi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šampiona piše se i o mečevima Lige Evrope a obajvljuju se i analize koje objašnjavaju zašto je Inter lider na tabeli. Najavljuje se novi talas mladih fubdalera u Juventusu: posle Fađolija na meču sa Krotoneom, u Seriji A bi mogao da debituje i Dragušin.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Crveni od besa”, opisuje Gazeta slikovito stanje duha u Bergamu posle meč Atalante sa Real Madridom koji je Dea igrala 75 minuta sa igračem manje zbog neobjašnjivog isključenja Frojlera.Sudijski poklon za Real Madrid, Atalanta popustila u finišu sa deetoricom. Meč odlučio nepostojeći crveni karton Frojleru. Gasperini van sebe: Uništena utakmica, ali u Madridu sa 11 igrača na terenu možemo da pobedimo”, prenosi se izjava trenera italijanskog kluba.

Izveštaj na drugoj i trećoj strani počinje naslovom: “Ovako ne vredi! Isključenje Frojlera poklon Realu” a u tekstu se navode sve greške, nedoslednosti i loše procene nemačkokg arbitra Štilera koji nije samo izbacio Frojlera već je propustio da pokaže drugi žuti karton Kazemiru sbog simuliranja što bi značio i isključenje Brazilca, a pomilovao je i Modrića i Lukasa Vaskeza koji su takođe trebalo da budu javno opomenuti.

U redakcijskom komentaru se naslovom “Boginja je stasala za velika dela, sada mora da veruje u podvig”, se navodi da su igrači Gasperinija čak i sa igračem manje na terenu pokazali da mogu da drže korak sa Real Madridom. Takođe se podseća da je Atalanta u ovoj sezoni u gostima već pobedila Liverpul i Ajaks u Ligi šampiona, a Milan i Lacio u Seriji A.

Konte, Inter je za desetku”, analizira učinak Nerazrua u šampionatu Gazeta i zaključuje da svi parametri ukazuju zašto su Konteovi izabranici na prvom mestu. Interovi igrači su na čelu devet pojadinačnih tabela od broja postignutih golova, kreiranih šansi, u realizaciji, vode i u asistencijama, centaršutevima, pretrčanim kilometrima, golovima postignutim glavom.

U drugom tekstu se hvali odbrana Intera koja je na poslednjih šest utakmica u Seriji A kapitulirala samo jednom: gol Milinkovića uz devijaciju Eskalantea. Škrinjar, De Fraj i Bastoni, piše Gazeta, su postali nezamenljivi u odnosu na prvu polovinu dosadašnjeg šampionata smanjili su broj golova primljenih iz akcije sa 1,4 na 0,4, a iz kaznenog prostora sa 1,4 na 0,6. Preokret se, po pisanju lista, dogodio na meču sa Sasuolom kada je Konte vratio formaciju 3-5-2 i odlučio da igra uvek kad može sa triom SDB.

Zelena linija Juventusa”, najavljuje Gazeta da bi posle Frabote, ozbiljniju šansu završnici sezone mogli da dobiju Fađoli i Dragušin. Mladi Italijan je pokazao zavidne kvalitete na sredini terena, ima štofa za ozbilnog veznog igrača, dok je Rumun jedna od opcija u odbrani za meč sa Veronom.

U drugom tekstu Gazeta izveštava da je Morata morao da napusti trening jer je imao temperaturu i stomačni grip i najverovatnije će preskočiti gostovanje na Bentegodiju. Istovremeno Dibala je bio u Barseloni na pregledu kolena. U Kontinasi uveravaju da nije ništa ozbiljno, ali se povratak Hoje na teren odlaže iz nedelje u nedelju.

CORRIERE DELLO SPORT

Faraonov čas”, najavljuje na velika zvona Korijere povratak Stefana El Šaravija kao startera u timu Rome na meču sa Bragom u Ligi Evrope. To će biti prvi koji će reprezentativac Italije početi u dresu Đalorosih od povratka iz Kine. U podnaslovu se navodi da će Faraon igrati sa Pedrom i Džekom, što mnogi tumače kao signal da će protiv Milana za tri dana na Olimpiku početi utakmicu Mhitarjan, Pelegrini i Borha Majoral.

Na unutrašnjim stranama se ostavlja mogućnost da izbor Džeka u početnoj postavi ne znači da će bivši kapiten Rome biti rezerva Borha Majoralu protiv Rosonera, odnosno da Fonseka želi da se Džeko kroz veću minutažu vrati što pre u formu. U tim Đalorosih se vraća Kristante koji će igrati u odbrani sa Mančinijem i Spinacolom pošto su Smoling i Kumbula van stroja, a Facio i Huan Žesus nisu na listi UEFA za mečeve Lige Evrope. Priliku da igraju od prvog minuta će dobiti Dijavara dok će Veretu biti sačuvan za Rosonere.

Gatuozo, Napolijev štit”, piše Korijere da bi večerašnji duel sa Granadom mogao da bude odlučujući za dalju budućnost kormilara Azura. Zbog velikog odsustva igrača, uključujući Manolasa, Demea, Lozana, Osimhena i Petanju, Gatuzo će morati da promeni formaciju u 3-4-2-1, sa Politanom lažnom devetkom. U obrani će igrati zajedno Rahmani, Maksimović i Kulibali, dok će Zjelinski i Insinje biti dvojica ofanzivnih plejova. Mertens se oporavio od povrede, ali u nogama nema viši od 30 minuta autonomije tako da će on biti džoker sa klupe.

Lacio diže glavu: novi polazak”, prenosi Korijere reči Čira Imobila i Luisa Alberta koji su već okrenuli stranicu posle teškog poraza od Bajerna. “Poraz je bolan, ali može da nam posluži kao velika lekcija i stimulans za budućnost”, slažu se dvojica senatora Nebeskoplavih.

Lacio, ujedinjeni i bez predaje”, naslov je velike priče u kojoj igrači traže oproštaj od navijača i obećavaju da će se boriti do kraja da Lacio i u sledećoj godini igra Ligu šampiona. U drugom tekstu se navodi da je Musakjov pogrešan pas, koji je omogućio Levandovskom da načne rimski klub, bio prouzrokovan previše natopljenim terenom. Inzagi i igrači Lacija preferiraju da je trava mokra, ali izgleda da je došlo do propusta tehničkog osoblja i “tepih” Olimpika je bio preterano zaliven.

UEFA, možemo mi i svojim zaslugama da ispadnemo”, ironičan je naslov redakcijskog komentra u kome se podvlače kolosalne greške abritara na račun italijanskih klubova. Pogrešne procene sudija na meču Porto - Juventus i Atalanta – Real Madrid, nedosuđen penal nad Ronaldom i iskuljučenje Frojlera, su koštale italijanske klubova poraza. Nesviran penal Laciju posle prekršaja Boatenga nad Milinkovćem verovatno ne bi spasao Lacio poraza, ali bi meč išao sigurno drugačijim tokom.

TUTTOSPORT

Boginja pokradena”, naslov je bez pardona torinskog dnevnika, “Atalanta je bila junačka a sudija katastrofalan”, stoji u nadnaslovu. U izveštaju sa meča se povlači loše suđenje Štilera koji nije samo napravio nerazumljivu grešku izbacivanjem Frojlera nego je imao dvostruke aršine: jedan za igrače Atalante, a drugi za fudbalere Reala.

List prenosi i reči Gasperinija koji je poručio da sa sudijma poput Štilera fudbal ide ka svom kraju. “Bilo bi poželjno da nam sude arbitri koji su nekada igrali fudbal. Samo neko ko nikada nije igrao fudbal može da da crveni karton Frojleru. Potrebni su arbitri koji znaju šta je fudbal, a oni koji ga ne razumeju bolje je da promene zanimanje”, rekao je rezignirani Gasperini.

Dibala, kada ćeš se vratiti?”, pita javno Tutosport argentinskog fudbalera i Juventus na naslovnici. U podnaslovu se kaže da pregled kolena Dibale u Barseloni nije razjasnio situaciju. Podseća se da je Dibala van stroja od 10. januara zbog povrede kolena. Prošlo je mesec i po dana a koleno i dalje nije dovedeno u red.

“Dva lica golova”, analizira torinski list napadačke potencijale Juventusa i Verone pred sudar dva kluba na Bentegodiju. “Ronaldo je postigao 40,9 golova Juventusa i najbolji je strelac Serije A. Na drugoj strani Barak i Zakanji su postigli samo po pet golova, odnosno 16,6 odsto golova od ukupnog broja Veroninih”,upućuje list na zakljlučak o važnosti Ronaldovih golova za Juve, dok je u Veroni mnogo veća “demokratija” kada je u pitanju lista strelaca.

Tutosport najavljuje da će Kuluševski biti ponovo starter, jer je Dibala i dalje povređen, a Morata je malaksao zbog stomačnog gripa i temperature i 90 odsto neće putovati u grad Romea i Julije. U tekstu se kaže da bi posle Fađolija protiv Verone još jedan Milenijals mogao da debituje u Seriji A u dresu Juvea: defanzivac Radu Dragušin.

Toro, novi slučaj Lacio”, izveštava se da je odlaganje meča sa Sasuolom zbog velikog broja igrača zaraženih kovidom-19 već gotova stvar. Problem je što, kako stvari stoje, utakmica sa Lacijom, u sledeći utorak, neće biti odložena i tim Granata će morati da se pojavi na terenu sa polovinom igrača iz podmlatka. Nešto više će se znati sutra kada stignu novi rezultati testiranja igrača. Podsetimo, treninzi su suspendovani i nema jasnih indikacija kada bi fudableri Davidea Nikole mogli da se vrate na posao. Jedna od mogućnosti je da igrači treniraju individualno kako bi se smanjio rizik od širenja virusa.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.