Nastasić protiv Ronalda i Bejla

Izvor: Politika, 17.Feb.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastasić protiv Ronalda i Bejla

Večeras će se u osmini finala Lige šampiona sastati Šalke – Real i Bazel – Porto

Aktuelni prvak Evrope Real igraće večeras kao gost protiv Šalkea u osmini finala Lige šampiona. Biće to repriza prošlogodišnjeg duela ova dva tima u istoj fazi takmičenja, a tada je „kraljevski klub“ deklasirao svog protivnika ukupnim rezultatom 9:2 (6:1, 3:1).

Madriđani su lideri španskog šampionata sa bodom više od drugoplasirane Barselone. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u poslednjih par nedelja se nalaze u blagom padu forme. Do Svetskog prvenstva za klubove imali su niz od čak 22 pobede u svim takmičenjima, a posle osvajanja titule klupskog svetskog šampiona zabeležili su tri poraza, remi i šest trijumfa.

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo nije bio strelac na poslednje tri utakmice što mu se poslednji put desilo 2011. godine. Od uručenja „Zlatne lopte“ sredinom januara Portugalac je postigao samo tri gola dok je do tada bio strelac 33 gola u svim takmičenjima. Trener Karlo Ančeloti zbog povreda neće moći da računa na Hamesa Rodrigeza, Luku Modrića, Serhija Ramosa i Fabia Koentraoa, dok bi Pepe trebao da bude spreman.

Real se među šesnaest najboljih evropskih timova plasirao kao prvi iz grupe u kojoj su još bili Bazel, Liverpul i Ludogorec. Jedini je tim koji je imao svih šest pobeda uz gol razliku 16:2.

–Šalke igra dobro u Bundesligi i dolaskom novog trenera počeli su da igraju čvrsto u odbrani. Imamo mnogo povređenih igrača i čeka nas veliki izazov, ali naš cilj je da se plasiramo u četvrtfinale – rekao je Toni Kros.

Šalke je zauzeo drugo mesto u grupi u kojoj su još bili Čelzi, Sporting i Maribor. U domaćem šampionatu zauzimaju četvrto mesto, a za vikend su poraženi minimalnim rezultatom od Ajntrahta iz Frankfurta. Trener Roberto di Mateo zbog povreda neće moći da računa na Julijana Drakslera, Leona Gorecku i Džefersona Farfana.

Za tim iz Gelzerkirhena bi u Evropi trebao da debituje naš reprezentativac Matija Nastasić koji je zimus došao na pozajmicu iz Mančester sitija. On je i pre tri godine debitovao za „građane“ baš protiv Reala. Nastasić je odigrao sve četiri utakmice za novi klub u domaćem šampionatu, a posle meča sa Borusijom iz Menhengladbaha izabran je i u najbolji tim nemačkog prvenstva.

-U njihovoj ekipi ima dosta vrhunskih igrača kao što su Ronaldo, Bejl, Benzema... Ako se budemo dobro i čvrsto branili otežaćemo posao svakoj ekipi. Imamo dobre igrače, siguran sam da ćemo imati šanse. Mislim da smo sada mnogo stabilniji nego prošle godine. Naši navijači veruju u nas, mi imamo samopouzdanje i to su ključne stvari ako želimo da ostvarimo uspeh protiv Reala – izjavio je Sidni Sam.

U drugoj utakmici sastaće se Bazel i Porto. Švajcarski klub se u osminu finala plasirao sa drugog mesta B grupe u kojoj su još bili Real, Liverpul i Ludogorec. Do sada je samo jednom igrao u četvrtfinalu i to pre 41 godinu. Njihov trener Paulo Sousa zbog suspenzije neće moći da računa na Fabijana Šara.

-Porto je u prošlosti osvajao Ligu šampiona, uvek su imali odlične igrače u timu. Sigurno imamo šanse u ove dve utakmice, ali ne treba zaboraviti da smo se u prošlosti uvek mučili protiv portugalskih ekipa. Zasluženo smo se plasirali u nokaut fazu i ponosan sam što smo uspeli da uradimo nešto na evropskoj sceni – rekao je Marko Štreler.

Klub iz Lisabona je jedna od tri ekipe koja nije pretrpela poraz u grupnoj fazi (uz Real i Čelzi) u kojoj je igrao sa Šahtjorom, Bilbaom i BATE-om. Posle osvajanja Lige šampiona 2004. godine još samo jednom je uspeo da se plasira među osam najboljih ekipa (sezona 2008/2009).

–Bazel je ekipa koja se zasluženo plasirala u nokaut fazu. Pobedili su Liverpul i namučili Real. To je iskusan i talentovan tim, ali želimo da ih pobedimo i plasiramo se dalje – izjavio je trener Hulen Lopetegi.

Revanš mečevi se igraju 10. marta.

K. I.

-----------------------------------------

Parovi osmine finala

PSŽ – Čelzi sinoć

Šahtjor – Bajern       sinoć

Šalke – Real 20.45 č

Bazel – Porto            20.45 č

Barselona – Manč. siti       24.02.

Juventus – Borusija (D)        24.02.

Bajer – Atletiko       25.02.

Arsenal – Monako    25.02.

objavljeno: 18.02.2015
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

LŠ: Šampion opet na taličnom mestu

Izvor: B92, 18.Feb.2015, 13:43

Madridski Real, aktuelni šampion Evrope, posle pauze kreće u odbranu titule gostovanjem u Gelzenkirhenu protiv Šalkea u osmini finala Lige šampiona...Real je sa severa Nemačke u nokaut fazi krenuo u pohod na 10. titulu prvaka, a tada su u gostima slavili sa ubedljivih 6:1 i kasnije u revanšu potvrdili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.