Izvor: Danas, 23.Feb.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandžukić napada svoje

Beograd - Novi dueli osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja na programu su večeras. Fudbaleri Juventusa, prošlogodišnji finalisti Lige šampiona, dočekaće u Torinu ekipu Bajerna iz Minhena, dok će na Emiratima u Londonu domaći Arsenal pokušati iz trećeg puta da eliminiše aktuelnog evropskog prvaka Barselonu.

Nešto manje od tri godine nakon što su Bavarci na putu do >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << evropskog trona savladali večerašnjeg rivala, dva slavna kluba koja su u svojoj istoriji osvajala ovo takmičenje ponovo će se sastati u nokaut fazi Lige šampiona. Prethodni duel Juventusa i Bajerna Nemci su rešili u svoju korist dvostrukom pobedom sa po 2:0 u četvrtfinalu u sezoni 2012/2013, a upravo je sadašnji špic "bjankonera" Mario Mandžukić golom u nadoknadi vremena u revanš u Torinu okončao put svom sadašnjem klubu, nanevši mu prvi poraz od inostrane ekipe na novom stadionu.

Osim hrvatskog napadača koji je golom u finalu 2013. protiv Borusije iz Dortmunda doneo Bajernu titulu prvak Evrope, još jedan akter večerašnjeg duela u Torinu branio je boje svog rivala. Na suprotnoj strani, prvi put od letošnjeg odlaska, u grad automobilske industrije vratiće se Čileanac Arturo Vidal, koji je pre minhenskog Bajerna čitave četiri sezone nosio dres "stare dame", osvojivši četiri Skudeta. Trener Juventusa neće moći da računa na povređenog kapitena Kjelinija i levog beka Kaseresa. S druge strane, u tim Bavaraca vraćaju Gece i Benatija, dok šampion Nemačke neće moći da računa na povređene Badštubera, Martineza i Boatenga.

U drugom meču dana fudbaleri Arsenala ugostiće prvaka Evrope Barselonu i iz trećeg puta pokušati da eliminišu katalonski klub u utakmicama kada su kao domaćini igrali prvi meč. U prethodna dva dvomeča "tobdžije" su u Londonu pravile pozitivne rezultate, dok bi se na Nou Kampu njihova prednost istopila čime bi plasman u naredni krug bio nedosanjan san. Najpoznatiji duel ova dva kluba je finalni meč Lige šampiona, kada su Katalonci u Parizu 2006. godine preokrenuli vođstvo Arsenala i golovima Etoa i Beletija postali prvaci Evrope.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.