LŠ: Real prekida crnu seriju u Nemačkoj, Murinjo kod Drogbe

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Feb.2014, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Real prekida crnu seriju u Nemačkoj, Murinjo kod Drogbe

Madridski Real u sredu gostuju u Gelzenkirhenu ekipi Šalkea u prvom meču osmine finala Lige šampiona, gde će pokušati da prekinu „crnu seriju” koju imaju u evropskim duelima na tlu Nemačke.
(FOTO: AP)
Tim iz Madrida u klupskoj istoriji odigrao je 24 meča u evropskim takmičenjima u Nemačkoj, a zabeležio je samo jednu pobedu, uz 17 poraza i šest remija.
Znamo da je Liga šampiona veliko takmičenje u kojem igraju najbolji evropski timovi. Znamo da će nam biti teško protiv Šalkea. Ipak, spremni smo za ono što nas čeka i nadam se da ćemo zabeležiti pobedu – rekao je igrač Reala Geret Bejl za klupski sajt.
Madriđani se trenutno nalaze u odličnoj seriji od 26 utakmica bez poraza u svim takmičenjima i zauzimaju prvo mesto u španskoj Primeri. Ekipa Šalkea nalazi se na četvrtom mestu u Bundesligi.
U drugoj utakmici ekipa londonskog Čelzija gostuje turskom Galatasaraju.
To će biti duel menadžera Žozea Murinja sa nekadašnjim „učenikom” iz Čelzija Didijeom Drogbom.
Za Drogbu će to biti prvi susret sa klubom u kojem je proveo osam godina, a 2012. se oprostio od plavog dresa osvajanjem Lige šampiona.
Drogba mi je priznao da je oduševljen, ali i pomalo nervozan što će opet igrati na Stamford Bridžu. Rekao sam mu da će mu navijači Čelzija aplaudirati na obe utakmice osmine finala – kazao je igrač „plavaca” Frenk Lampard za klupsku televiziju.
Drogba je nedavno izjavio da je Murinjo najbolji trener sa kojim je radio.
On nas je u Čelziju naučio da mrzimo da gubimo. Čak su i treninzi bili najjačeg intenziteta, niko nije hteo da bude poražen. Zamislite onda kako je bilo na utakmicama. Znali smo sve o rivalima, delovali smo kao mašina – objasnio je Drogba.
Čelzi i Galatasaraj prvi put su se u Ligi šampiona sastali u sezoni 1999/2000. „Plavci” su u Istanbulu slavili sa 5:0, dok je Londonu bilo 1:0 za domaćina.
Obe utakmice osmine finala Lige šampiona igraju se u sredu od 20.45.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.