Kralj povratio krunu - Real osvojio Ligu šampiona!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2022, 10:05

"Kralj" povratio krunu - Real osvojio Ligu šampiona!

Fudbaleri Real Madrida osvojili su 14. titulu Lige šampiona u klupskoj istoriji. Španski tim je u velikom finalu bio bolji od Liverpula rezultatom 1:0, a strelac jedinog gola bio je Vinisijus u 59. minutu igre.

Kraj meča, Real je šampion Evrope!

90. minut - Igraće se još pet minuta. Modrić završio meč. U igri je Dani Sebaljos. Sve manje vremena za Liverpul.

84. minut - Kurtoa! Nemoguće, nestvarno! Šta je ponovo odbranio. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Igrač utakmice za sada. Fabinjo je uputio dugu i preciznu loptu ka Salahu koji je savršeno prima, prolazi pored Mendija i šutira u suprotan ugao, ali je Kurtoa nesavladiv.

80. minut - Opet Kurtoa! Sjajna, brzopotezna akcija Liverpula. Lopta je stigla do Salaha koji šutira, a Žota je karakteristično za njega presekao tu loptu na putu ka golu i uputio je u suprotan ugovor. Ni to nije dovoljno da se savlada neverovatni Tibo Kurtoa.

75. minut - Dvostruka izmena Liverpula. Na teren će Roberto Firmino i Nabi Keita umesto Tijaga Alkantare i Džordana Hendersona.

69. minut - Salah i peti put, peti put brani Kurtoa. Žota je nakon centaršuta Hendersona, prebacio loptu na drugu stativu, gde je bio Salah, ali novi šut Egipćanina, ponovo je odbranio Kurtoa.

65. minut - Prva izmena na meču. Pokušava Jirgen Klop sa promenama. Izašao je Luis Dijas, a ulazi Diogo Žota.

64. minut - Sjajan udarac Salaha, ponovo Kurtoa brani. Treći put na meču, Salah je šutirao ka golu Reala i treći put ga Kurtoa sprečava da postigne gol.



59. minut - GOOOL!!! Real vodi! Madriđani stižu prvi do vođstva, gol je postigao Vinisijus u 59. minutu. Valverde je na drugoj stativi pronašao Vinisijusa, koji je pobegao Arnoldu iza leđa, našao se na pravom mestu, u pravo vreme i imao odličnu reakciju, smestivši loptu u mrežu.

54. minut - Liverpul bolji i u nastavku. Ako ovako nastave, u jednom trenutku će morati i da daju gol. Kazemiro igra očajnu utakmicu na drugoj strani, koči saigrače u napadu i ima obraza da traži nepostojeće faulove nakon svega što je prikazao na ovom duelu i onom sa Sitijem.

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

44. minut - Poništen gol Benezeme. Real trese mrežu u finišu prvog dela, ali je zbog ofsajda poništen pogodak. Odlično je dugom loptom Real uposlio Benzemu, koji primarno nije uspeo da šutne ka golu rivala. Velika gužva nastala je u petercu Liverpula, lopta je nakon odbitka došla do Benezeme, koji ju je prosledio u mrežu. Ipak, sudije u VAR sobi su dosta dugo proveravali odluku i na kraju odlučili da se radilo o nedozvoljenoj poziciji.

35. minut - Liverpul ponovo preti. Centirao je Arnold pravo na glavu Salahu koji ju je trznuo, ali šutira pravo u Kurtou.Liverpul ima sedam šuteva, Real nula.

32. minut - "Puca" na obe strane. Nema više velikih prilika, ali je na ivici. Ono što je najvažnije jeste da ne gledamo više jednostranu utakmicu. Real je ravnopravan protivnik i mogao je i do ogromne prilike da se Arnold nije isprečio ispred Vinisijusa nakon pasa koji bi Brazilca doveo samog ispred Alisona.

25. minut - Budi se Real. Da li je bio centaršut ili šut Vinisijusa, tek to nije predstavljalo problem za Alisona koji lako kupi loptu ispred Benzeme. Ukoliko se zavede kao šut, to je tek prve za španskog predstavnika.

21. minut - Kurtoa i stativa spasili Real! Mane je odlično napravio poziciju za šut, usledio je dobar udarac, koji vrhovima prstiju Kurtoa odbija do stative. Ostaje 0:0.

18. minut - Ponovo brani Kurtoa. Još jedan pokušaj Salaha i još jedna odlična odbrana raspoloženog Kurtoe.

16. minut - Liverpul prvi preti, dve odbrane Kurtoe. Arnold je uspeo da probije po desnoj strani, i uputi loptu u peterac Reala, tamo Salah uspeva iz teške pozicije da zahvati loptu, koju brani Kurtoa. U nastavku akcije, Tijago je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali pravo u golmana španske ekipe.

12. minut - Bez većih uzbuđenja. Očekivano za finale, obe ekipe su veoma oprezne na startu, pa u uvodnih 15 minuta nije bilo nikakvih uzbuđenja.

6. minut - Početni trenuci ovog meča pripadaju Liverpulu koji pritiska zadnju liniju Reala. Igra se pretežno na polovini Madriđana, a malo je falilo da Kurtoa bude izblokiran prilikom ispucavanja i dovede svoju ekipu u nezavidan položaj.

Meč je konačno počeo!

Nakon što je završena ceremonija, legende dva kluba Ijan Raš i Raul izneli su pehar, intonirana je himna Lige šampiona. Glavni sudija meča Turpan označio je početak meča.

Poznati su sastavi:

Real Madrid: Kurtoa – Karvahal, Militao, Alaba, Mendi – Kazemiro, Kros, Modrić, Valverde – Vinisijus, Benzema

Liverpul: Alison – Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson – Fabinjo, Tijago, Henderson – Luis Dijas, Mane, Salah

Navijači napravili problem – odložen početak finala LŠ! 

Nesvakidašnja situacija desila se uoči početka finala Lige šampiona u Parizu između Liverpula i Real Madrida.

Početak utakmice je odložen za najmanje 15, a potom i za 30 minuta, kako je saopšteno, iz bezbednosnih razloga.

Informacije iz Pariza kazuju da je problem sa ulaskom navijača na stadion, a snimci pokazuju da nisu svi navijači poštovali protokol oko stadiona na kapijama.

Navijači Liverpula su želeli da uđu na "prevaru" i neki su uspeli, pa je UEFA odlučila da novi početak zakaže za 21.30.

Inače, u Pariz je došlo oko 100.000 navijača Liverpula, a engleski klub je dobio svega 20.000 karata za svoje pristalice.

Tako je, između ostalog, došlo do ovog odlaganja. Igrači su ponovo izašli na zagrevanje, a veliko je pitanje da li će meč početi i u najavljenih 21.30.

Da nisu "cvećke" ni navijači Reala, takođe postoje snimci kao dokaz:

Sa jedne strane Madriđani sa rekordnih 13 titula, predvođeni Karimom Benzemom i neverovatnim putem do finala - tri čudesna preokreta protiv PSŽ-a, Čelsija i Mančester Sitija, a sa druge Liverpul, koji uprkos gubitku titule u Premijer ligi, možda važi i za blagog favorita.

"U finalu može svašta da se desi. Moramo da budemo spremni na sve. Postoje stvari koje ne možete kontrolisati. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo i finale dočekujemo spremni", rekao je na zvaničnoj konferenciji za medije trener Reala Karlo Anćeloti.

Italijanski stručnjak peti put predvodiću ekipu u finalu, u prethodna četiri dva puta je slavio sa MIlanom i jednom sa Realom, a izgubio je samo u kultnom meču Milan - Liverpul u Istanbulu posle prednosti od 3:0 na poluvremenu.

"Znam da čudno zvuči, ali mislim da je moja ekipa najbolje odigrala baš u tom finalu koje sam izgubio", istakao je Anćeloti.

Real je u nestvarnoj serij od sedam uzastopnih pobeda u finalima, koja je započeta još 1998. godine pogotkom Predraga MIjatovića protiv Juventusa u Amsterdamu.

Poslednje finale dobili su baš protiv Liverpula, 2018. godine u KIjevu, 3:1.

Navijači preplavili ulice Grada svetlosti, redovi za slikanje sa "ušatim" peharom

Veliki broj navijača Liverpula i Reala već se nalazi u Parizu, a na svakom koraku oseća se zadovoljstvo fanova dva tima što će biti u prilici da bodre svoje miljenike u borbi za evropski tron.

Na nekoliko desetina punktova u gradu postavljeni su štandovi, odnosno zvanični butici, u kojima navijači dve ekipe mogu da za "pristojne" novce kupe neki od navijačkih rekvizita.

Za privezak sa peharom Lige šampiona mora se izdvojiti 15 evra, šalovi su 25, a majice od 35 do 50 evropskih novčanica.

Pažnju navijača španskog i engleskog velikana posebno privlači štand sa izloženim peharom Lige šampiona, a red za slikanje sa istim dugačak je više od 150 metara i u njemu se čeka i više od sat vremena.

Incidenata nema, a atmosfera je veoma vesela - navijači za velikim nestrpljenjem iščekuju veče i 21.00 sat, kada će Liverpul i Real u direktnom okršaju odlučiti ko će biti novi šampion Evrope.

Zato ima tapkaroša, koji ulaznice sumnjivog porekla pokušavaju da prodaju i za 1.000 evra.

A dve ekipe već su ušle u istoriju evropskog fudbala, pošto je ovo već treći put da međusobno igraju za trofej namenjen najboljoj ekipi na Starom kontinentu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Spušta se zavesa – kome ide "ušati" trofej?

Izvor: B92, 28.Maj.2022

Finale Lige šampiona između fudbalera Real Madrida i Liverpula igra se u subotu od 21 sat na stadionu "Francuska" u Parizu...Ceo svet sa nestrpljenjem očekuje odgovor na pitanje ko je trenutno najbolji na "Starom kontinentu" i ko će podići popularni "ušati" trofej...Sa jedne strane Madriđani sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.