Izvor: RTS, 06.Maj.2021, 11:56

Finale definitivno u Istanbulu, po 4.000 navijača oba tima na stadionu

Finale Lige šampiona definitivno će biti odigrano u Istanbulu 29. maja, iako su u Turskoj zbog kovida posebne mere na snazi, ali i bez obzira na to što u finalu igraju dve ekipe iz Engleske.
U jednom, istina kratkom periodu, postojale su spekulacije da bi London, odnosno Vembli, mogli da budu alternativna lokacija igranja finala. Osim što je to protivno ustaljenoj praksi očuvanja integriteta takmičenja (osim u posebnim slučajevima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << propozicije takmičenja unapred dogovorene moraju biti ispoštovane do kraja), problem bi bio i organizacioni jer je u istom periodu zakazano finale plej-ofa Čempionšipa.

Uefa je objavila da će finale biti igrano u Istanbulu nedvosmisleno, kao i da će se uraditi sve da se obezbedi dolazak određenog broja navijača Čelsija i Mančester Sitija.
"Turska je u lokdaunu do 17. maja, ali to nama ne smeta. Radimo sa turskom federacijom i tamošnjim vlastima kako bi svi koji dođu na finale bili bezbedni. Zdravlje je naš najveći prioritet", navodi se u saopštenju Uefe.
Brojka koja se trenutno provlači kao moguća jeste po 4.000 navijača oba tima. Olimpijski stadion u Istanbulu može da primi 75.000 ljudi, a inicijalno je ideja bila da bude ispunjen do 50 odsto kapaciteta.
Jasno je, međutim, da shodno situaciji sa koronavirusom u Turskoj, trenutno, to ne deluje kao moguće.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona,   London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.