Finale ABA lige: Budućnost napada, Zvezda brani tron

Izvor: RTS, 09.Apr.2018, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale ABA lige: Budućnost napada, Zvezda brani tron

Večerašnjim mečom u Beogradu počinje finalna serija ABA lige između aktuelnog šampiona Crvene zvezde i izazivača, ekipe Budućnosti iz Podgorice. Prvi od najamnje tri meča finalne serije igra se u hali "Aleksandar Nikolić" i počinje u 19 časova.
Biće to treći duel dve prvoplasirane ekipe regularnog dela jadranske lige. Zanimljivo je da su "đetići" jedini tim koji branilac trofeja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvena zvezda nije pobedila ove sezone u regionalnom takmičenju.

Prvi duel dva tima igran je u Železniku 15. oktobra prošle godine i dobili su ga gosti sa 79:75, dok je okršaj u "Morači" 8. januara Budućnost rešila u svoju korist rezultatom 92:86.
Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević uoči starta finalne serije plej-ofa izjavio je da izuzetno respektuje Podgoričane, ali da je cilj njegovog tima jasan – nova titula i Evroliga.
"Tu smo gde smo i želeli da budemo na početku ove sezone, u finalu, sa prednošću domaćeg terena. Koji god protivnik da je u finalu, to je protivnik koji je zaslužio i koji zaslužuje respekt. Utakmica sa velikim ulogom i velikim značajem jer nosi Evroligu. Ostao je poslednji korak, izuzetno težak za bilo koju ekipu koja se nalazi u finalu, ali naši prioriteti se znaju", rekao je Alimpijević na konferenciji za medije u dvorani "Aleksandar Nikolić".
Zvezdin trener nije zabrinut što je Budućnost dobila oba meča u ligaškom delu.
"Te utakmice su nam dolazile u momentima kada smo se vraćali sa gostovanja ili velike potrošnje u EL, što ne umanjuje njihove pobede, one su na mestu, sa mnogo trojki i ubačenih šuteva. Mi ove sezone igramo protiv njih u dvorani 'Aleksandar Nikolić' prvi put. Oni i mi smo svesni da tu nemamo poraz ove sezone, to je nešto što donosi dodatnu energiju i samopouzdanje za naše igrače", zaključio je Alimpijević.
Prvi od najmanje tri duela Zvezde i Budućnosti igra se večeras u hali "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 19 časova.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UZ NJIH JE SVE LAKŠE: Nećete verovati kakvu je podršku dobila Zvezda pred finale ABA lige (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2018

Prva utakmica se igra u Beogradu...Kreće borba za titulu u ABA ligi i plasman u Evroligu. Prvi duel finalne serije regionalnog takmičenja igraju Budućnost i Crvena zvezda ( ponedeljak, 19.00)...POČINJE FINALNA SERIJA: Zvezda čeka Budućnost, a razloga za revanš ima na PRETEK..Crveno-beli su tim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vreme odluke

Izvor: Danas, 09.Apr.2018

Najvažniji sportski događaj za ovdašnju košarkašku elitu - finalan serija ABA lige - koji odlučuje o učesniku Evrolige naredne sezone počinje danas u hali "Aleksandar Nikolić" gde Crvena zvezda od 19 časova dočekuje Budućnost. Članak Vreme odluke se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

(KURIR TV) ŠOK U PIONIRU: Crvena zvezda izgubila od Džikićeve Budućnosti na startu borbe za regionalnu titulu i Evroligu

Izvor: Kurir, 09.Apr.2018

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prvom meču finalne serije ABA lige od ekipe Budućnosti (80:76)

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.